Προειδοποιήσεις Τσίπρα προς Σαμαρά

Προειδοποιήσεις Τσίπρα προς Σαμαρά
Αυστηρές προειδοποιήσεις εξέπεμψε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με την έξοδο του από το γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας.  
 Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει “ιστορική πολιτική ανατροπή”, επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην εφαρμόσει δεσμευτικές πολιτικές για τη χώρα χωρίς τη συναίνεση του κόμματός του. 

  “Άκουσα τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΟΣΚ. Καλό είναι στην πολιτική και στη ζωή να ξέρεις να κερδίζεις και να χάνεις και να παραδέχεσαι την ήττα.   Καλώ τον πρωθυπουργό να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει έτοιμα στα συρτάρια, να μη διανοηθεί να λάβει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπές, απολύσεις. Να μη διανοηθεί να εκποιήσει παραλίες και να ιδιωτικοποιήσει το νερό.  

Να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο διορισμό διοικητή στην ΤτΕ και επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα”.   Τόνισε δε ότι αυτή η Βουλή δε μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

  “Τα δυό κόμματα έχουν απώλεια 11 μονάδων από τα ποσοστά του Ιουνίου 2012. Αν είχαμε εθνικές θα είχαν αθροιστικά 94 βουλευτές από 162 που έχουν σήμερα. Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση και στους συσχετισμούς. Είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις”.   

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...