Προειδοποιήσεις θεσμών για κίνδυνο καθυστερήσεων στην αξιολόγηση!

Προειδοποιήσεις θεσμών για κίνδυνο καθυστερήσεων στην αξιολόγηση!

Προειδοποιήσεις στέλνουν οι δανειστές, για τον κίνδυνο καθυστερήσεων στην γ’ αξιολόγηση. Το θέμα θα είναι στην κορυφή της ατζέντας το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, που θα οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του EWG. Επίσης τη Δευτέρα θα επιστρέψουν και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, για να προετοιμάσουν το έδαφος, για την επιστροφή του κουαρτέτο τις επόμενες ημέρες (28-29/11). Αρχικά τα κλιμάκια θα ερχόντουσαν στην Αθήνα από τις 20 του μήνα, αλλά λόγω τηςγιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, θα έρθουν με μία μικρή καθυστέρηση.

Ως το μεγαλύτερο «αγκάθι», θεωρείται το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αρχικά ήταν ορισμένο  να ξεκινήσουν από τις 29/11. Η αποχή των συμβολαιογράφων αναμένεται να ανασταλεί, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά από έκτακτη συνέλευση των συμβολαιογράφων τη Δευτέρα. Γνώστες των εξελίξεων, εκτιμούν ότι ακόμα και τη Δευτέρα, είναι αργά για να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί στις 29/11, κάτι που μάλλον θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, με χαμηλούς ρυθμούς και όχι με 600 πλειστηριασμούς κάθε μήνα που θέλουν οι δανειστές.

 Το επόμενο μεγάλο θέμα στην ατζέντα θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς οι θεσμοί πιέζουν για επιτάχυνση των διαδικασιών. Στον Προϋπολογισμό, υπάρχει πρόβλεψη για έσοδα 2,736 δις ευρώ το 2018, από  23 ιδιωτικοποιήσεις.

 Από την πλευρά των δανειστών, θεωρείται ότι είναι δυνατή η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (SLA) έως την 4η Δεκεμβρίου στο Eurogroup.  Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι τηλεδιασκέψεις κυβέρνησης και θεσμών έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές. 

Αν δεν υπάρξει κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας μέχρι τις 4η Δεκεμβρίου, τότε ενδέχεται οι θεσμοί να παραμείνουν περισσότερο καιρό στην Αθήνα, έως την 9η Δεκεμβρίου για να κλείσουν όλα τα ανοικτά.

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις  για τον νέο Πρόεδρο του Eurogroup!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Βελγίου και νυν αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς, έριξε το καπέλο του στην κούρσα για την θέση του προέδρου του Eurogroup!  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro2day.gr, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες προέκυψε η συνήθης διαφωνία μεταξύ των συντηρητικών του ΕΚΛ και των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για τη «μοιρασιά» των θέσεων.

Οι ήδη γνωστοί υποψήφιοι, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας κ. Κάζιμιρ και υπουργός Οικονομικών του Βελγίου θεωρούνται από πολλούς, ως «λίγοι» για μία τέτοια θέση, με αποτέλεσμα ο κ. Ρέιντερς να  φαίνεται όλο και πιο πιθανός για αντικαταστάτης του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και  μπορεί να κρατήσουν και μετά τη 4η Δεκεμβρίου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση στον νυν Πρόεδρο  Γερούν Ντάισελμπλουμ, ώστε να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις που θα συνδέουν τη θέση του προέδρου του Eurogroup με τη θέση του ΥΠΟΙΚ της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Κομισιόν που επικαλείται το δημοσίευμα, «γι’ αυτό και χρειαζόμαστε κάποιον συνολικής αποδοχής, από χώρα που δεν έχει στιγματιστεί να μεροληπτεί, να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να εκπροσωπεί επάξια την ΕΕ σε διεθνή φόρα»,.

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα, θα παίξει και η μοιρασιά για μία άλλη θέση αυτή του επικεφαλής της ΕΚΤ, που όπως είναι ευρέως γνωστό, επιθυμεί η Γερμανία. Και εδώ, υπάρχει ανατροπή και συζητάτε ότι δεν προωθείται πια ο Διοικητής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γιενς Βάιντμαν, αλλά το εκτελεστικό μέλος της ΒΒΚ, Γερμανοαμερικανός Αντρέας Ντόμπρετ.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311071-Proeidopoieseis-thesmon-gia-kindyno-kathystereseon-sten-axiologese ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...