Προκαλεί ο Γιλντιρίμ: Έγιναν παραβιάσεις στα Ίμια και εμείς απαντήσαμε

Προκαλεί ο Γιλντιρίμ: Έγιναν παραβιάσεις στα Ίμια και εμείς απαντήσαμε

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι: “Η Άγκυρα δήλωσε ρητά στην Ελλάδα ότι η αποφυγή των εντάσεων θα είναι “καλύτερη” για τις διμερείς σχέσεις μας”.

Μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Αεροδρόμιο Εσενμπόγκα της Άγκυρας, προτού αναχωρήσει για τη Λευκορωσία, ο Γιλντιρίμ δήλωσε: “Είχαμε ρητά εκφράσει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ότι το να αποφύγουμε τις εντάσεις θα είναι καλύτερο, όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών”.

Η νέα δήλωσή του ήρθε μια μέρα αφού μίλησαν με τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για τα τελευταία επεισόδια στο Αιγαίο.

“Το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μια θάλασσα «φιλίας» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Πρόσφατα, έγιναν παραβιάσεις και ένταση που ξεκίνησε από τα Ίμια και εμείς απαντήσαμε»

Πρόσθεσε ότι οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να μειώσουν τις εντάσεις και να διατηρήσουν την επικοινωνιακή γραμμή ανοιχτή μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γενικού Επιτελείου του ΝΑΤΟ τον Μάιο.

“Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου των δύο χωρών θα συγκεντρώσουν και θα συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι εντάσεις δεν κλιμακώνονται περαιτέρω”, πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/321469-Prokalei-o-Gilntirim-Eginan-parabiaseis-sta-Imia-kai-emeis-apantesame ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...