Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Τρίτη 12/07/2016 – 19:09

Ξεκίνησε η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, με την ΔΕΗ, μία ημέρα μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της, τον διαγωνισμό για την απόκτηση συμμετοχής 24% στο μετοχικό κεφάλαιο του φορέα.

Με την πρόοδο της διαδικασίας, να αποτελεί μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, η υπόθεση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς

Αρχικά, θα γίνει η επιλογή των ενδιαφερομένων που πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει η επιχείρηση και αφορούν τόσο τη νομική, την χρηματοοικονομική και την τεχνική ικανότητα των επενδυτών, για την απόκτηση του 24% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε…

Στην συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος τριών σημείων (νομικός, οικονομικός και τεχνικός) του ίδιου του ΑΔΜΗΕ, καθώς τέλος θα ακολουθήσει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τους επενδυτές.

Όπως τονίζεται από τους αρμόδιους, ο προτιμητέος στρατηγικός επενδυτής θα επιλεγεί αποκλειστικά, βάσει της οικονομικής προσφοράς. Οι σύμβουλοι που υλοποιούν την διαδικασία και την μεταφορά των μετοχών είναι τρεις κολοσσοί της χρηματοπιστωτικής αγοράς, η HSBC Bank, η Citigroup Global Markets και η NBG Securities.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 26 Ιουλίου, ενώ η τελική επιλογή θα έχει γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Ο διαχωρισμός των εταιριών θα έχει ολοκληρωθεί έως την 28η  Φεβρουαρίου 2017.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...