Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τρομοκράτες

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τρομοκράτες

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με προκλητικό τρόπο εκφράζει την απογοήτευσή του για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών να απορρίψει το αίτημα έκδοσης του φερόμενου ως μέλους του DHKP-C, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «προστασία σε τρομοκράτες» από την ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέρει η hurriyet.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η απόρριψη εκ μέρους του Εφετείου Αθηνών του αιτήματός μας για έκδοση του μέλους του DHKP-C, Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου 2017, μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της στάσης των ελληνικών δικαστηρίων να προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είναι καθόλα συμβατή με τη διεθνή ευθύνη που έχει και η Ελλάδα στο θέμα της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία, ούτε επίσης συμβάλει στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Προσδοκούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να εκδίδει αποφάσεις πέραν πολιτικών πιέσεων και σύμφωνες με το δίκαιο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, το Συμβούλιο Εφετών αρνήθηκε την έκδοση του Τούρκου κουρδικής καταγωγής Μεχμέτ Ντογκάν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/320001-Prokletike-anakoinose-toy-toyrkikoy-YPEX-Ta-ellenika-dikasteria-prostateyoyn-tromokrates ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...