Προς νέα αναβάθμιση η Κύπρος από την Standard and Poor’s

Προς νέα αναβάθμιση η Κύπρος από την Standard and Poor’s

Δύο χρόνια μπροστά από την Ελλάδα στον δρόμο απομάκρυνσης από την κρίση βρίσκεται η κυπριακή Οικονομία, που με συνεπείς πολιτικές, όχι μόνο έχει ξεφύγει από τα μνημόνια, αλλά τώρα βλέπει το αξιόχρεό της, να βρίσκεται λίγο πριν από ακόμα μία αναβάθμιση.  Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s  (S&P’s), επιβεβαίωσε εχθές την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, στο BB+, αναθεωρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας από σταθερές σε θετικές.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου, είναι  πιθανό να προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μέσα  στους επόμενους 12 μήνες! Προϋπόθεση, είναι να συνεχιστεί η δημοσιονομική εξυγίανση και η οικονομία να παραμείνει στο δρόμο της ανάκαμψης  στα προ της κρίσης επίπεδα.

Στις εκτιμήσεις του οίκου, προβλέπει ότι η μεγέθυνση του ΑΕΠ θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 3% την περίοδο 2017-2020. Ο S&P’s, ήταν ο πρώτος οίκος που υποβάθμισε την κυπριακή οικονομία στην κατηγορία σκουπίδια, τον Δεκέμβριο του 2012 και τώρα δεν βιάζεται στις αναβαθμίσεις, αλλά η πορεία της κυπριακής Οικονομίας, βάζει τις βάσεις για ακόμα μία αναβάθμιση στο μέλλον.  Οι Fitch και Moody’s διατηρούν την Κύπρο τρεις βαθμίδες, κάτω από την επενδυτική κατηγορία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301531-Pros-nea-anabathmise-e-Kypros-apo-ten-Standard-and-Poor-s ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...