Προσκεκλημένος ομιλητής στο Φόρουμ «Παγκόσμια Πρόοδος 2016» ο Νίκος Παππάς

Στο Μόντρεαλ του Καναδά βρίσκεται ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο φόρουμ «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016», μια διοργάνωση που δικτυώνει πρωτοβουλίες, ινστιτούτα και κινήσεις από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που συγκεντρώνει περισσότερους από 200 εκπροσώπους 20 χωρών, οι οποίοι θα διερευνήσουν την προοπτική μιας κοινωνικής και οικονομικά προοδευτικής διεθνούς κοινότητας, συζητώντας –μεταξύ άλλων- θέματα όπως η ευημερία, η διαφορετικότητα, η καινοτομία και η ψηφιακή δημοκρατία.

Στο φόρουμ συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Καναδός Πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Κάν.

O Νίκος Παππάς είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο σε πάνελ με θέμα: «Δίνοντας μορφή στην Παγκοσμιοποίηση: Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί και Εθνική Ευημερία σε ένα Παγκόσμιο Πλαίσιο», το οποίο επιδιώκει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

«Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αφήγημα προόδου και ευημερίας στον 21ο αιώνα, το οποίο να είναι ελκυστικό, περιεκτικό και ρεαλιστικό; Ποιες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις πρέπει να εξεταστούν στη διαμόρφωση μιας ατζέντας παγκόσμιας ευημερίας;».

Με τον Υπουργό Επικρατείας θα συζητήσουν ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας, Μπιλ Σόρτεν, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στορ και η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου της Σουηδίας, Αν Λίντε.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Επικρατείας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενταχθεί στην αποστολή με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την πρώτη Σύνοδο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...