Προσοχή: Τι θα πάθετε αν πιάνετε τις αποδείξεις με γυμνά χέρια

Προσοχή: Τι θα πάθετε αν πιάνετε τις αποδείξεις με γυμνά χέρια
Ίσως τελικά ο «αρνητισμός» που έχουμε για τις αποδείξεις να μην είναι και τόσο τυχαίος…
Αμερικανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι, εκτός από την «ψυχική» μας υγεία, όπως ίσως θα υποθέσατε, οι αποδείξεις έχουν μία άλλη πολύ πιο σοβαρή παρενέργεια για την υγεία μας.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές με επικεφαλής τον Σέλεϊ Έρλιχ του Ιατρικού Κέντρου του νοσοκομείου παίδων του Σινσινάτι, πραγματοποίησαν μία σειρά από πειράματα με τη συμμετοχή 24 εθελοντών.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA, οι αποδείξεις πληρωμής περιέχουν μία επικίνδυνη χημική ουσία, τη δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), η οποία απορροφάται μέσω του δέρματος, όταν τις αγγίζουμε με τα χέρια μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, όσοι εθελοντές έπιασαν αποδείξεις σε θερμικό χαρτί με γυμνά χέρια επί δύο ώρες, εμφάνισαν αύξηση των επιπέδων της ΒΡΑ στα ούρα τους.

Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο σε όσους άγγιζαν τις αποδείξεις με γάντια.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η συχνή έκθεση στη ΒΡΑ έχει σχετιστεί από προηγούμενες έρευνες με διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, όπως διαταραχές στην ορμονική και αναπαραγωγική λειτουργία των ενηλίκων (ποιότητα σπερματοζωαρίων) και στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιών.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό συστήνουν καλό πλύσιμο των χεριών, αφότου κανείς τελειώσει με την ενασχόληση με τις αποδείξεις και ιδιαίτερα όσων το επάγγελμα το απαιτεί (ταμίες, λογιστές).

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...