«Προσοχή» για κίνδυνο έκρηξης της ΕΕ συνιστά στη Μέρκελ η Λεπέν

«Προσοχή» για κίνδυνο έκρηξης της ΕΕ συνιστά στη Μέρκελ η Λεπέν
«Προσοχή κυρία Μέρκελ» είναι ο τίτλος της συνέντευξης της πρόεδρου του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» στο περιοδικό Der Spiegel
Προειδοποίηση στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για ενδεχόμενη έκρηξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας στέλνει η πρόεδρος του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Αν δεν βλέπει την απελπισία στην οποία έχουν πέσει οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τότε η Γερμανία θα καταστεί μισητή» δηλώνει η Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν κατηγορεί, επίσης, τη Μέρκελ ότι ασκεί μια πολιτική που ωφελεί μόνο τη Γερμανια και βλάπτει τις υπόλοιπες χώρες και συμπληρώνει: «Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη στην ΕΕ».

Παρόλα αυτά η γαλλίδα πολιτικός δεν επικρίνει την γερμανίδα καγκελάριο επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ. «Κατηγορώ τους γάλλους ηγέτες που δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας. Ένα ισχυρό ευρώ θα καταστρέψει τη Γαλλία» υποστηρίζει η Λεπέν.

Στην ίδια συνέντευξη, τέλος, η επικεφαλή του Εθνικού Μετώπου υπερασπίζεται τη θετική στάση που κράτησε για τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης. «Έχω έναν ιδιαίτερο θαυμασμό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν γιατί δεν δέχεται να του επιβάλουν τις αποφάσεις του ή τάδε ή η δείνα χώρα. Υπερασπίζεται πρώτα τα συμφέροντα της Ρωσίας. Υπ’ αυτή την έννοια, τρέφω για τον κ. Πούτιν τον ίδιο σεβασμό όπως για την κ. Μέρκελ».

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...