Πρωθυπουργό τον Κυριάκο θέλουν οι δανειστές!

Πρωθυπουργό τον Κυριάκο θέλουν οι δανειστές!

Κατηγορία

phpanos
Σάββατο 30/04/2016 – 17:00

Εφημερίδα, Πρωτοσέλιδο

NEA ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

Μέρκελ – Σόιμπλε και εγχώρια διαπλοκή θέλουν να φύγει ο Τσίπρας και να μην γίνουν εκλογές

Η αβεβαιότητα για την αξιολόγηση, έφερε αβεβαιότητα και για το μέλλον της κυβέρνησης και της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν «φεύγει ο Τσίπρας», «πέφτει ο Τσίπρας», «πάει σε Δημοψήφισμα», ή… θα γίνει Οικουμενική.

Αυτός είναι διακαής πόθος των δανειστών, και ακόμα περισσότερο ο διακαής πόθος της εγχώριας διαπλοκής. Να φύγει ο Αλέξης και να τους αφήσει την εξουσία. Χωρίς εκλογές, χωρίς δημοψήφισμα. Ότι δηλαδή έγινε περίπου και με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο –ανεξαρτήτως των ευθυνών του – τον ανέτρεψε το κόμμα του, απαγόρεψαν στη χώρα να πάει σε Δημοψήφισμα και έφτιαξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία παρέδωσε (με την ψυχή στο στόμα) στον Α. Σαμαρά και τον Ε. Βενιζέλο.

Νέα αποστασία

Το ΔΝΤ και οι Μέρκελ-Σόιμπλε, σε συνεργασία με ντόπιους παράγοντες οι οποίοι έχασαν την εξουσία και τον έλεγχο του κράτους, θέλουν να οδηγήσουν τον Αλέξη Τσίπρα εκτός κυβέρνησης. Θέλουν να «παραδοθεί» η εξουσία άνευ όρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα συμφωνήσει μαζί τους την απόλυτη παράδοση της χώρας. Γι αυτό και δεν υπογράφουν τη συμφωνία με τον Α. Τσίπρα παρά τις υποχωρήσεις που έχει κάνει προκειμένου να βγει η χώρα από την αβεβαιότητα.

Για να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους χρειάζονται βεβαίως μια ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. Χρειάζονται δηλαδή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσουν να ψηφίσουν την Οικουμενική υπο τον Μητσοτάκη, εγκαταλείποντας τον Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για΄τι αλλιώς τα κουκιά δεν βγαίνουν. Που σημαίνει ότι κινούνται στα παρασκήνια για να ετοιμάσουν ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας.

Η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι ίδια όπως το 2015. Όμως ΔΝΤ και Βερολίνο δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο να ανατρέψουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Αλ. Τσίπρα που κέρδισε και δυο εκλογές και ένα Δημοψήφισμα. Δεν το ξεχνούν και όσοι έχασαν και χάνουν από τον Αλέξη μέσα στη χώρα. Αυτοί έχουν ξεκινήσει ένα νέο κύκλο καταστροφολογίας, νέες κατάρες κατά του Αλέξη με ένα στόχο. Να τον ανατρέψουν και ας έρθουν και χειρότερα. Αρκεί να φύγει ο Αλέξης.

Τις τελευταίες ώρες έχει βγει και πάλι ο υπέρμαχος της Οικουμενικής Βασίλης Λεβέντης, ζητώντας (τι άλλο;) τη δημιουργία Οικουμενικής Κυβέρνησης. Προτείνει μάλιστα για Πρωθυπουργό τον Γ. Στουρνάρα (όπως έγινε και με τον Παπαδήμο).

Και την ίδια ώρα όμως οι «σκληροί» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αποκλείουν συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουν Οικουμενική, ακόμα και με συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και με αρχηγό της Οικουμενικής κατ’ ευθείαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χωρίς δηλαδή την επανάληψη του 2011-2012 που πρώτα υπήρξε ο τεχνοκράτης Πρωθυπουργός πριν αναλάβει ο Σαμαράς. Κι αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν πως τώρα δεν υπάρχει χρόνος. Άλλωστε το βασικό τους θέμα είναι να ανατραπεί ο Αλέξης.

 

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Λογαριάζουν βεβαίως χωρίς τον ξενοδόχο. Δηλαδή τους Έλληνες που δεν επιθυμούν να ξαναγυρίσουν σε εξουσίες που απλώς υπακούουν, που δεν διαμαρτύρονται μόνο και μόνο για να μοιράζουν αυτοί το χρήμα. Όπως λογαριάζουν και χωρίς τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που δεν βρίσκονται στην κατάσταση που ήταν το ΠΑΣΟΚ το 2011. Το αντίθετο θα λέγαμε. Και λογαριάζουν και χωρίς τον Αλέξη που δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία επειδή το θέλουν οι εντός συνόρων διαπλεκόμενοι και εκτός συνόρων τοκογλύφοι.

Είναι σίγουρο ότι ο Αλέξης ξανασκέφτεται και τα όσα του έκαναν το 2015 και το γεγονός ότι ο ίδιος υποχώρησε για το καλό της χώρας, για να μην ξεφύγουμε εκείνη την ώρα από τα όριά μας. Και το ίδιο προσπαθεί και τώρα. Μόνο που δεν πρόκειται να παραδώσει τη χώρα στα χέρια τους.

Η δήλωση του βουλευτή Σάμου Δ. Σεβαστάκη για τις εκλογές και το δημοψήφισμα είναι απολύτως εναρμονισμένη με το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση. «Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι στρεβλώσεις δεν οφείλονται στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν οι απαιτήσεις γίνονται ζημιογόνες δεν ξέρω εάν θα είναι καλό για τον τόπο να κλείσει η συγκεκριμένη αξιολόγηση… σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχουν και πολιτικές λύσεις. Αυτές οι λύσεις οι οποίες και παραμένουν ανοιχτές μπορεί να είναι και εκλογές και δημοψήφισμα γιατί η χώρα δεν μπορεί να περπατήσει διαφορετικά».

Αυτό δεν σημαίνει πως στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για εκλογές ή επιδιώκουν την προσφυγή στις κάλπες. Ξέρουν πως αυτό σημαίνει καταστροφή για την οικονομία. Επιδιώκουν την υλοποίηση της συμφωνίας του Ιουλίου χωρίς πρόσθετα μέτρα και με την έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Όμως δεν διαπραγματεύονται να παραδοθούν ή να παραδώσουν τη χώρα.

Η αναταραχή στην πολιτική σκηνή

Με αξιολόγηση ή χωρίς, οι ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή είναι δεδομένες.

Κατ’ αρχήν ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για ένα μεγάλο ανασχηματισμό. Ο ανασχηματισμός δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και εκπλήξεις, δηλαδή πρόσωπα από άλλους χώρους εκτός ΣΥΡΙΖΑ κα ΑΝΕΛ.

Θα δημιουργηθούν νέες συμμαχίες εντός Βουλής, θα προκύψουν αποχωρήσεις από κόμματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτό που φαίνεται είναι η προσπάθεια συμπόρευσης δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ με την Φώφη να μην είναι αρνητική. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση συμπόρευσης με την ομάδα Βενιζέλου – Λοβέρδου. Ο Α. Λοβέρδος μάλιστα αποκλείει και για το ΠΑΣΟΚ κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ποτάμι είναι επίσης διχασμένο με τους περισσότερους βουλευτές του να καλοβλέπουν τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά υπάρχουν και αυτοί που κινούνται προς τα Αριστερά.

Η πορεία των εξελίξεων θα καθορίσει και το χρόνο και το βάθος των αλλαγών στην πολιτική σκηνή.

Ο Αλέξης όμως παραμένει κυρίαρχος. Οι δικές του αποφάσεις θα καθορίσουν το νέο σκηνικό είτε έχουμε συμφωνία, είτε δεν έχουμε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...