Πρωταθλητές οι Καβαλίερς με επική ανατροπή (Βίντεο)

Δευτέρα 20/06/2016 – 12:54Λεμπρόν, ΚαβαλίερςΗ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΛΕΜΠΡΟΝ                                                                                                                       
Το Κλίβελαντ πανηγυρίζει για τον πρώτο τίτλο των Καβαλίερς στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ταυτόχρονα την κατάρριψη ενός μεγάλου ρεκόρ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τίτλο ενώ έχανε στη σειρά των τελικών με 1-3.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς και η… παρέα του νίκησαν 93-89 μέσα στην Oracle Arena του Όκλαντ το Γκόλντεν Στέιτ, στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι, δίνοντας και πάλι τη χαρά στην πόλη του Κλίβελαντ, που περίμενε κάποια ομάδας της να κερδίσει ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα από το 1964, όταν οι Μπράουνς είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο NFL.
Για τον «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς, που έπεσε στο παρκέ με δάκρυα στα μάτια μετά την λήξη, δεν ήταν απλά το τρίτο πρωτάθλημα μετά από εκείνα με το Μαϊάμι (2012, 2013), αλλά πολύ περισσότερο η εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει επιστρέφοντας στη γενέτειρά του.
Αντίθετα, για τους Γουόριορς που σημείωσαν φέτος το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών στην κανονική περίοδο (73-9), η ήττα ήταν η τρίτη συνεχής και αποτέλεσε αρνητικό σερί για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2013.
Ο Τζέιμς έφτασε στο triple double με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα, αλλά το καλάθι του αγώνα σημείωσε ο Κάιρι Ίρβινγκ στα 53΄΄ πριν τη λήξη, όταν με τρίποντο έγραψε το 92-89.
Στη συνέχεια ο Λεμπρόν ευστόχησε σε μια βολή, ενώ το ματς έληξε με δύο άστοχα τρίποντα του Κάρι. Κορυφαίος των «πολεμιστών» ο Ντρέιμοντ Γκριν (32 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ), ενώ ο Στεφ Κάρι είχε 17 πόντους, αλλά ήταν άστοχος.
«Μάγεψε» ο Λεμπρόν
Όσα έκανε ο Λεμπρόν Τζέιμς στους τελικούς του ΝΒΑ φαντάζουν εξωπραγματικά. Αλλά δεν είναι…
Ο «βασιλιάς» τελείωσε τη σειρά των επτά αγώνων έχοντας 30,2 πόντους, 11,3 ριμπάουντ, 8,5 ασίστ, 2,7 κλεψίματα και 2,2 τάπες. Ήταν πρώτος μεταξύ όλων των παικτών των δύο ομάδων ΚΑΙ στις πέντε αυτές στατιστικές κατηγορίες.
Μάλιστα έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των έβδομων τελικών του ΝΒΑ (σε σύνολο 19 αγώνων) που κάνει τριπλ νταμπλ, μετά τον Τζέρι Γουέστ το 1969 και τον Τζέιμς Γουόρθι το 1988, που τα κατάφεραν με τους Λέικερς.
Πλέον ο Λεμπρόν μετρά επτά τριπλ νταμπλ σε τελικούς ΝΒΑ και απέχει ένα από το ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος, που ανήκει στον Μάτζικ Τζόνσον.
Παράλληλα, ο MVP των τελικών έφτασε στις 9 νίκες σε 17 ματς που η ομάδα του απέχει μία ήττα από τον αποκλεισμό. Φέτος, στα τρία τελευταία ματς της σειράς και δίχως περιθώριο λάθους, είχε 37 πόντους, 11,7 ριμπάουντ και 9,7 ασίστ κατά μέσο όρο.
Στον τελευταίο τελικό ο Λεμπρόν, που έκανε πράξη την υπόσχεσή του να χαρίσει στο Κλίβελαντ τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό σπορ μετά από 52 χρόνια (!), ήταν συγκλονιστικός με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα καταγράφοντας το μόλις τρίτο τριπλ-νταμπλ στην ιστορία των έβδομων τελικών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...