Πρόγραμμα “Αρχιτεκτονική στα σχολεία”

Το Πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική στα Σχολεία» κινείται σε 3 άξονες:

  • Συνεργασία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ & Σχολείων.
Συνεχίστηκε για 4η συνεχή χρονιά η οργάνωση προγραμμάτων/εργαστηρίων σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών.
Παρακάτω θα βρείτε συνοπτικό πρόγραμμα όπως αυτό εφαρμόστηκε τις σχολικές περιόδους 2010-11, 2011-12, 2012-13 & 2013-14.
Το πρόγραμμα πρόκειται να εφαρμοστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Συνεργασία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ & Αρχιτεκτονικών Σχολών & Σχολείων.
Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε στις 9/1/13 ο Σύλλογος προς τις 6 Αρχιτεκτονικές Σχολές για συνεργασία/συνδιοργάνωση πιλοτικού κατ’ επιλογήν μαθήματος «Αρχιτεκτονική  στα Σχολεία», για συμμετοχή τους στην δράση, δυο εξ αυτών, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισαν στην Γ.Σ. τους να το εντάξουν, πιλοτικά, ως κατ’ επιλογήν μάθημα, στο πρόγραμμα σπουδών.
Το  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών οργάνωσε εργαστήριο στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδικά κεφάλαια Θεωρίας Αρχιτεκτονικής 5» με τίτλο «Αρχιτεκτονικές εξερευνήσεις». Το εργαστήριο οργανώθηκε από τους διδάσκοντες Πέτρο Μπαμπασίκα και Αγάπη Πρωίμου, με την συμμετοχή 10 σπουδαστών αρχιτεκτονικής και 50 μαθητών, ηλικίας 15-17 ετών, από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών.
Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ θα προχωρήσει στην οργάνωση του εγχειρήματος στο επόμενο χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
  • Συνεργασία Τμημάτων ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ – Περιφερειακών Συλλόγων & Σχολείων.
Με πρωτοβουλία του Τμήματος Χανίων του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ οργανώθηκαν διαλέξεις/ εργαστήρια/ επισκέψεις από τους συναδέλφους Ναταλί Ντουρουντάκη, Κυριακή Καστρινάκη και Ειρήνη Βλαζάκη, σε συνεργασία με τον Φώτη Ποντικάκη διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, σε δημοτικά σχολεία της περιοχής.
http://arxitektones-lepantoarchitects.blogspot.gr


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...