Πρόγραμμα σίτισης 165.000 απόρων έως το 2020

Πρόγραμμα σίτισης 165.000 απόρων έως το 2020
Το πρόγραμμα ύψους 330 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα συμβάλλει κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας.

Διανομή τροφίμων ,ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και υπηρεσίες κοινωνικής επανένταξης θα περιλαμβάνει το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2014-2020» από το οποίο θα ωφεληθούν 165.000 άτομα που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ υποβλήθηκε  στο «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (TEBA ή FEAD) και εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, μέσω της διασύνδεσης του με το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα διανέμει στοχευμένα υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης στα μέλη  62.000 νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 165.000 άτομα, καλύπτοντας το 1,7% του πληθυσμού και συμβάλλοντας κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να επιτευχθεί σε τοπικό επίπεδο μέσω «Τοπικών Κοινωνικών Συμπράξεων», οι οποίες θα έχουν την ευθύνη ταυτοποίησης των ωφελουμένων και διανομής – παρακολούθησης της υλικής βοήθειας και παροχής των συνοδευτικών υπηρεσιών.

Το υπουργείο θα στηρίξει, επίσης, τη διαμόρφωση από τους Κοινωνικούς Εταίρους ενός ενιαίου μηχανισμού συντονισμού, καταγραφής και αξιολόγησης των Δωρεών, με τη μορφή «Συστήματος Συντονισμού Δωρεών» (ΣΣΔ), μέσω των οποίων θα εξασφαλισθεί συστηματική αξιοποίηση δωρεών από πολίτες, λοιπούς φορείς και επιχειρήσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την κατάθεση του επιχειρησιακού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το επιχειρησιακό πρόγραμμα που καταθέσαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόρων, συνολικού ύψους 330,6 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020, θα ενισχύσει τον Εθνικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά.Για πρώτη φορά η στήριξη στους πλέον αδύναμους θα αφορά την κάλυψη βασικών αναγκών, για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη και δεν θα περιορίζεται σε άπαξ διανομή τροφίμων, καθώς συμπεριλαμβάνει και δράσεις επανένταξης».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...