Πρόκληση Τσαβούσογλου: «Τουρκική μειονότητα στη Θράκη»!

Πρόκληση Τσαβούσογλου: «Τουρκική μειονότητα στη Θράκη»!

Πρόκληση Τσαβούσογλου! «Τουρκική μειονότητα στη Θράκη»!

O αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου βρίσκεται στη Θράκη από την Πέμπτη.

Στο αεροδρόμιο Ξάνθης, τον Τούρκο αντιπρόεδρο υποδέχτηκε ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, Αλί Ριζά Ακιντζί. Μαζί του και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Επιπλέον, εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη.

Όσα είπε ο Τσαβούσογλου στη Θράκη

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, πάντως, δεν δίστασε να μιλήσει ευθέως για τουρκική μειονότητα στη Θράκη! Και μάλιστα με το… καλημέρα! Η οποία (σ.σ. κατά τον ίδιο) αριθμεί «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους«.

Επίσης, ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι: «Και εκεί υπάρχει τουρκική μειονότητα, όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης και γνωρίζουν ότι η μειονότητα έχει κάποια προβλήματα. «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα».

Θράκη

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι με τον ίδιο τρόπο θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και προσδοκίες της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.

Σε γεύμα που του παρέθεσε η ένωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή, ανέφερε ότι αισθάνεται περηφάνια που επισκέπτεται τη γενέτειρά του, Κομοτηνή, με τον τίτλο του Τούρκου αντιπροέδρου. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/308237-Proklese-Tsaboysogloy-Toyrkike-meionoteta-ste-THrake ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...