Πρόσκληση σε Τσίπρα να επισκεφθεί το Άγιο Όρος

Σάββατο 02/07/2016 – 19:55Αλέξης ΤσίπραςΠρόσκληση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα φέρεται να αποφάσισε να απευθύνει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους προκειμένου να παραστεί στην επίσημη τελετή εγκαινίων του αναστηλωμένου ιστορικού Ναού του Πρωτάτου.
Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του καθεδρικού ναού του Άθωνα προγραμματίζονται για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Real.
Οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού Ναού ολοκληρώθηκαν και έχουν ήδη αποδοθεί σε χρήση σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί του χώροι.
Τον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Άγίου Όρους, με τις περίφημες αγιογραφίες του Πανσέλινου όπου φυλάσσεται το ιερότερο προσκύνημα της υπερχιλιόχρονης μοναστικής Πολιτείας, η πανίερη εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί, είχε επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός, το καλοκαίρι του 2014 όταν και πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος ως αρχηγός τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Τον Πρωθυπουργό – εάν όντως επιβεβαιωθεί η πληροφορία και πραγματοποιηθεί η επίσκεψη – αναμένεται να υποδεχθεί ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Βαρνάβας Βατοπαιδινός και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, ενώ κατά την αγιορείτικη παράδοση αναμένεται στην υποδοχή να παραστούν οι Καθηγούμενοι και Αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αθωνική μοναστική πολιτεία. Η πρώτη ήταν τον Αύγουστο του 2014.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...