Πρόστιμα “φωτιά” από την Επιθεώρηση Εργασίας στους «εορταστικούς» ελέγχους!

Πρόστιμα “φωτιά” από την Επιθεώρηση Εργασίας στους «εορταστικούς» ελέγχους!

Μπαράζ ελέγχων ενόψει εορτών πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και από τις 655 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, στις 271 εντοπίστηκαν παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 390 χιλιάδων ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, του υπουργείου Εργασίας, στους στοχευμένους ελέγχους που διενεργεί το ΣΕΠΕ ενόψει της εορταστικής περιόδου, δίνεται έμφαση σε κλάδους και επιχειρήσεις υψηλής παραβατικότητας. Ελέγχθηκαν συνολικά 655 επιχειρήσεις από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και την υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών.

Εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 271 επιχειρήσεις, για τις οποίες έχουν επιβληθεί 76 πρόστιμα ύψους 390.057,76 ευρώ, ενώ για επιπλέον 207 περιπτώσεις παραβάσεων η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα συνεχίσει το ελεγκτικό του έργο για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/314794-Prostima-photia-apo-ten-Epitheorese-Ergasias-stoys-eortastikoys-elegchoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...