Πρόσφυγας επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο hot spot της Χίου

Παρασκευή 10/06/2016 – 21:46Να αυτοκτονήσει επιχείρησε το μεσημέρι 24χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που διαμένει στο hot spot της Χίου. Ο 24χρονος έλαβε μεγάλη ποσότητα παυσίπονων χαπιών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Πριν από περίπου δέκα μέρες στο ίδιο hot spot ένας άλλος Σύρος πρόσφυγας είχε, επίσης, αποπειραθεί  να αυτοκτονήσει με την μέθοδο του απαγχονισμού. Ο 24χρονος διασώθηκε την τελευταία στιγμή από την παρέμβαση αστυνομικών και άλλων προσφύγων.
Το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο κέντρο επικρατεί αναβρασμός, καθώς οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εκεί, ζητούν εξηγήσεις από τις αρχές για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.
Σήμερα εφτά πρόσφυγες παλαιστινιακής καταγωγής διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την καθυστέρηση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει, ανεβαίνοντας στην οροφή του hot spot.
Οι διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν τελικά από την οροφή έπειτα από παρέμβαση της υπηρεσίας ασύλου, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των υποθέσεων που τους αφορούν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...