Πρόταση για διπλασιασμό του πακέτου Γιούνκερ, ετοιμάζει η Κομισιόν!

Αύξηση των επενδύσεων θέλει η Κομισιόν και την επόμενη εβδομάδα, θα προτείνει την επέκταση του πανευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος (πακέτου Γιουνκερ) κατά δύο χρόνια  (2020) και την αύξηση του «κουμπαρά» του, στα 500 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με  Ευρωπαίους αξιωματούχους, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, «Η Κομισιόν θα παρουσιάσει μια επέκταση του προγράμματος για να πυροδοτήσει επενδύσεις τουλάχιστον μισό τρισ. ευρώ ως το 2020». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ-Γιούνκερ, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Έμπειροι αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν είναι τυχαία η ημέρα που  έγιναν αυτές οι δηλώσεις στο Reuters, αφού, παράλληλα, στην Αθήνα  οι ηγέτες των χωρών του Νότου, συναντήθηκαν μετά από πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ζήτησαν τον διπλασιασμό του πακέτου!

Σήμερα, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 21 δις ευρώ από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΤΕπ, ποσό που μέσω ιδιωτικής μόχλευσης προβλέπεται να φτάσει τα 315 δις ευρώ ως το 2018.  Ήδη, μετά από ένα χρόνο, επενδυτικών προτάσεων και αξιολογήσεων, το πρόγραμμα έχει παράξει επενδύσεις συνολικής αξίας, 116 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως, ακόμα και στο πιο αισιόδοξο στόχο της Κομισιόν το επενδυτικό πρόγραμμα, μπορεί να φτάσει στα 630 δις ευρώ! Αν περάσει η πρόταση αυτή θα επεκταθεί κατά δύο χρόνια και θα φτάσει μέχρι το 2020!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...