Πρόωρες κάλπες στην Ισλανδία: Σκάνδαλο παιδοφιλίας «έριξε» την κυβέρνηση

Πρόωρες κάλπες στην Ισλανδία: Σκάνδαλο παιδοφιλίας «έριξε» την κυβέρνηση

Η κατακραυγή για την προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλου παιδοφιλίας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο πατέρας του πρωθυπουργού της Ισλανδίας, Μπιάρνι Μπενέντικτσον οδήγησε στην αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του κόμματος Bright Future εξαιτίας της «απώλειας της εμπιστοσύνης». 

Συνεπώς, ο Ισλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην χώρα, τις δεύτερες σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Όπως ανακοίνωσε ο Μπενέντικτσον, οι εκλογές θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, πιθανότατα τον Νοέμβριο

«Χάσαμε την πλειοψηφία και δεν έχω καμία ένδειξη ότι θα την επανακτήσουμε… Προκηρύσσω εκλογές» δήλωσε ο Μπιάρνι Μπενέντικτσον.

Χθες το κόμμα Bright Future αποχώρησε από τον συνασπισμό, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού είχε γράψει μία συστατική επιστολή στην οποία πιστοποιούσε το χαρακτήρα ενός καταδικασμένου παιδόφιλου, έτσι ώστε να κάνει αίτηση για αποκατάσταση της τιμής του.

Αυτό το παλιό ισλανδικό σύστημα επιτρέπει σε κατάδικους να αποκαταστήσουν τα κοινωνικά τους δικαιώματαμ δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εργαστούν σε δημόσιες υπηρεσίες, ή να υπηρετήσουν ως δικηγόροι για παράδειγκα, έαν τούς χορηγηθούν τρεις συστατικές επιστολές από άτομα υψηλού κύρους

Οι τελευταίες πρόωρες βουλευτικές εκλογές που είχαν προκηρυχθεί στη χώρα ήταν εξαιτίας του σκανδάλου των Panama Papers.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301353-Proores-kalpes-sten-Islandia-Skandalo-paidophilias-erixe-ten-kybernese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...