Πρώτη νίκη σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά

Πρώτη νίκη σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά

Αξέχαστη θα μείνει στον Στέφανο Τσιτσιπά, η 28η Μαΐου 2018. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, που εντυπωσιάζει με την ταχεία εξέλιξή του στα διεθνή κορτ, πέτυχε την πρώτη νίκη του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, καθώς επικράτησε με 7-5, 6-7, 6-4, 6-3 του συνομηλίκου του Ισπανού, Κάρλος Ταμπερνέρ (Νο 194 στον κόσμο).

Ο Τσιτσιπάς που βρίσκεται στην 40ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης, προηγήθηκε 3-0 και 5-2 στο πρώτο σετ, αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε, για να έλθει η αντίδραση του νεαρού πρωταθλητή, που μετά από 58 λεπτά πήρε προβάδισμα με 7-5.

Το δεύτερο σετ ήταν και το πιο συναρπαστικό, καθώς ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε έξι φορές, αλλά ο Ταμπερνέρ ισοφάρισε ισάριθμες και πήρε το τάι μπρέικ με 7-6, μετά από μία ώρα και 11 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο σετ και διατηρώντας σταθερό προβάδισμα δύο γκέιμ, χρειάσθηκε 45 λεπτά για να πάρει το πλεονέκτημα με 6-4. Στο τελευταίο σετ, ο Έλληνας τενίστας έδειξε πιο σίγουρος από τον Ισπανό, κράτησε το σερβίς του και μετά από 41 λεπτά τελείωσε τον αγώνα με 6-3.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον 2ο γύρο θα είναι ο Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ, Νο 8 στον κόσμο. 

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/333200-Prote-nike-se-Grand-Slam-gia-ton-Tsitsipa ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...