Πρώτο «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ, επικράτησε του Πλατανιά στην Κρήτη

Πρώτο «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ, επικράτησε του Πλατανιά στην Κρήτη

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα Χανιά επί του Πλατανιά με 1-0, στο δεύτερο χρονικά ματς της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Χρειάστηκε να περάσουν έξι παιχνίδια μακριά από τους «Ζωσιμάδες» για να μπορέσει η ομάδα του Γιάννη Πετράκη να γευτεί την χαρά του «τρίποντου». Μετά από 5 ήττες και μόλις μία ισοπαλία μακριά από την έδρα τους οι Ηπειρώτες κατάφεραν να φύγουν νικητές από τα Περιβόλια με 1-0 και να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από 2 σερί ήττες.

Οι Χανιώτες «προσγειώθηκαν ανώμαλα» μετά το σπουδαίο «διπλό» που πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα στα Πηγάδια επί της Ξάνθης (2-0). Ο λόγος που δεν πήραν ούτε βαθμό στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ ήταν προφανής: ήταν αναποτελεσματικοί και χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους. Ήταν ίσως το πρώτο ματς στη σεζόν που το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου είχε μόλις μία «καθαρή» ευκαιρία σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Κόντρα στη ροή του ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να προηγηθεί από «στημένη» φάση στο 17΄ με απευθείας φάουλ του Γιάκου. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει πολύ δυνατά στο ματς, πίεζαν από την αρχή την εστία του Βελλίδη, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Μετά το γκολ που πέτυχε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Πέρα από την κεφαλιά του Ράμος στο 45΄, όμως, το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Βελλίδη. Ενδεικτικό της κακής ποιότητας που είχε το παιχνίδι ήταν η 3 τελικές προσπάθειες και για τους δύο αντιπάλους σε 45 λεπτά (οι δύο ήταν για τον Πλατανιά).

Ακόμη πιο «φτωχό» σε φάσεις ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Με σωστή αμυντική τακτική οι Ηπειρώτες δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν, ενώ όταν τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση με στόχο να «καθαρίσουν» το ματς. Παρ’  όλα αυτά στο 93΄ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-1 με την καρφωτή κεφαλιά του Ράμος να στέλνει τη μπάλα προς το παραθυράκι του Βελλίδη κι ως «από μηχανής θεός» ο Γιάκος σταμάτησε με το στήθος την πορεία της  προς τα δίχτυα.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά (68′ Πάγκαλος), Σελίν, Βάντερσον, Στανισάβλεβιτς, Μουνάφο (60′ Γκνιάτιτς), Μενδρινός, Μιλούνοβιτς (46’ Ντίνας), Ανγκούλο, Ράμος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (93′ Σκόνδρας), Ακόστα, Ίλιτς (58’ Ηλιάδης), Μανιάς (88’ Κοζορώνης)

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...