Πρ. Παυλόπουλος: Δεδομένο το βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε Ε.Ε. – ΝΑΤΟ

Πρ. Παυλόπουλος: Δεδομένο το βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε Ε.Ε. – ΝΑΤΟ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 08/05/2016 – 16:55

Πρ. Παυλόπουλος: Δεδομένο το βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε Ε.Ε. - ΝΑΤΟ

Σαφές μήνυμα στα Σκόπια πως με αντιλήψεις που παραχαράσσουν την ιστορία για τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορούν να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στους Μακεδονικούς Τάφους έξω από τη Νάουσα.

Τόνισε μάλιστα ότι το βέτο από την πλευρά της Ελλάδας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο.

«Αυτός ο ιερός τόπος για το Έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, όπου είδε το αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια στους Μακεδονικούς Τάφους από τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...