Πυρηνικό σταθμό στη Θράκη θέλει ο Ερντογάν

Πυρηνικό σταθμό στη Θράκη θέλει ο Ερντογάν

Πυρηνικούς2 σταθμούς σε όλη την Τουρκία ονειρεύεται ο Ερντογάν, με τον επόμενο να κατασκευάζεται στη… Θράκη. Την αποκάλυψη για τα σχέδια του Ερντογάν έκανε ο γαμπρός του και υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Η Τουρκία, είπε, σχεδιάζει να κατασκευάσει στην περιοχή της Θράκης τον τρίτο πυρηνικό σταθμό της.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan, όπως γράφει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, ο Αλμπαϊράκ είπε: «εκείνη η περιοχή χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας αλλά στην ίδια περιοχή δεν υπάρχει παραγωγή που να ανταποκρίνεται στη ζήτηση. Τις λεπτομέρειες να τις ανακοινώσουμε εντός του 2018».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο CNN Türk, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας στο Ακούγιου θα λειτουργήσει το 2023. Πρόκειται για τον πυρηνικό σταθμό που ο Ερντογάν κατασκευάζει μαζί με τον… Πούτιν, αφού το έργο έχει αναλάβει η ρωσική εταιρία Rosatom.

Η τουρκο-ρωσική συνεργασία δεν είναι η μοναδική που έκανε ο Ερντογάν για να μπορέσει να κάνει τα… όνειρά του πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει κλείσει συμφωνία με γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία για να φτιάξει κι έναν δεύτερο πυρηνικό σταθμό, αυτή τη φορά στη βόρεια Τουρκία και στην περιοχή της Σινώπης.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334613-Pyreniko-stathmo-ste-THrake-thelei-o-Erntogan ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...