Πυρομαχικά και στρατιωτικό υλικό εντοπίστηκαν σε φορτηγό πλοίο στον Πειραιά

Παρασκευή 10/06/2016 – 20:05ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ                                              Δύο εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά και στρατιωτικό υλικό εντόπισαν και κατέσχεσαν την Πέμπτη οι ελληνικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα, το οποίο ταξίδευε από το Μπουργκάς Βουλγαρίας με προορισμό την Ουρουγουάη.
Ο πλοίαρχος, συμμορφούμενος με τις οδηγίες του Αρχηγείου του Λιμενικού, άλλαξε πορεία και το πλοίο κατέπλευσε τις βραδινές ώρες, στο Αγκυροβόλιο Πειραιά για έλεγχο.
Έπειτα από έρευνες προέκυψε ότι το πλοίο μετέφερε δύο εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά, τα οποία δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τελωνειακά παραστατικά νόμιμης εξαγωγής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στερούνταν ειδικής έγκρισης μεταφοράς.
Τα εμπορευματοκιβώτια δεσμεύτηκαν από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε./Π.Δ. Αττικής – Αιγαίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...