Πως είδε ο διεθνής τύπος τους διαλόγους «φωτιά» Τόμσεν – Βελκουλέσκου

Πως είδε ο διεθνής τύπος τους διαλόγους «φωτιά» Τόμσεν – Βελκουλέσκου

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 03/04/2016 – 09:48

Πολ Τόμσεν, Ντέλια Βελκουλέσκου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν, την Ντέλια Βελκουλέσκου και την Ίβα Πέτροβα, που δημοσίευσε το WikiLeaks, βάζοντας «φωτιά» στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, έκανε το γύρο του κόσμου με τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να αναφέρονται εκτενώς στην αποκάλυψη.

1

Το Russia Today με τίτλο που αναφέρεται στις αντιδράσεις της Αθήνας από τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου, γράφει πως η Ελλάδα απαιτεί εξηγήσεις από το ΔΝΤ, το οποίο «προετοίμαζε πιστωτική κρίση για να αναγκάσει την Αθήνα να υπακούσει».

1

Το βρετανικό BBC τονίζει πως η διαρροή των συνομιλιών αποκαλύπτει ότι οι αξιωματούχοι συζητούν τρόπους για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την ΕΕ ώστε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

1

Το Reuters επισημαίνει πως η ελληνική πλευρά ζήτησε εξηγήσεις από το ΔΝΤ, μετά την αποκάλυψη που άφησε να διαφανεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να απειλήσει να μείνει εκτός προγράμματος η χώρα ως τακτική για να αναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσφέρουν μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους.

1

Η New York Times γράφει πως οι συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου αποκαλύπτει την ρήξη ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα της χώρας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...