Πως θα αυξήσετε την κατανάλωση βιταμίνης D στη διατροφή σας!!!

 

Παίρνετε αρκετή βιταμίνη D; Αν έχετε έλλειψη αυτής της βιταμίνης μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας, κατάθλιψης, διαβήτη, οστεοπόρωσης και ορισμένων μορφών καρκίνου. Επιπλέον, μια έρευνα διαπίστωσε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετίζεται με ταχύτερη μείωση σε ορισμένες γνωστικές λειτουργίες. Συστήνεται ότι οι ενήλικες μεταξύ 19 και 70 ετών θα πρέπει να παίρνουν τουλάχιστον 600 μονάδες βιταμίνης D την ημέρα.

Παρακάτω λοιπόν είναι 7 τρόποι για να αρχίσετε να παίρνετε περισσότερη βιταμίνη D από τις τροφές.

  1. Μπορείτε να έχετε σολομό για δείπνο 1 φορά την εβδομάδα!

Αν και η βιταμίνη D υπάρχει με φυσικό τρόπο σε πολύ λίγα τρόφιμα, οι καλύτερες πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγκα, και οι σαρδέλες. Ο σολομός είναι η καλύτερη πηγή και ακόμη και ένα μικρό φιλέτο θα παρέχει την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης D που χρειάζεστε.

  1. Αναζητήστε ενισχυμένα δημητριακά πρωινού!

Πολλά δημητριακά είναι τώρα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Επίσης μπορείτε να βρείτε το θρεπτικό αυτό συστατικό σε ορισμένες μάρκες χυμού πορτοκαλιού και σε κάποια γιαούρτια.

  1. Προσθέστε τα μανιτάρια στη διατροφή σας!

Τα μανιτάρια είναι νόστιμα και με λίγες θερμίδες και μπορείτε να τα προσθέσετε για να ενισχύσετε την πρόσληψη της βιταμίνης D. Μπορείτε να τα βάλετε κομμένα σε φέτες στη σαλάτα, σοταρισμένες φέτες σε ένα μπέργκερ ή σε πιάτα ζυμαρικών.

  1. Γίνεται λάτρεις της ομελέτας!

Τα αυγά είναι μια σπουδαία πηγή βιταμίνης D, με δύο μεγάλα αυγά να παρέχουν περίπου το ένα δέκατο της ημερήσιας δόσης της βιταμίνης. Αν και είναι πλούσια σε χοληστερόλη, δεν θα αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης του σώματός σας, όπως τα κορεσμένα λιπαρά. Απλά να θυμάστε ότι η βιταμίνη D σε ένα αυγό προέρχεται από τον κρόκο, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το αυγό και όχι μόνο τα ασπράδια.

  1. Ο τόνος πρέπει επίσης να προστεθεί στη διατροφή σας!

Μια εξαιρετική επιλογή για μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D είναι οι κονσέρβες τόνου. Μπορείτε να τον προσθέσετε σε μια σαλάτα ή σε ένα σάντουιτς.

  1. Το βοδινό συκώτι είναι μια πολύ καλή πηγή επίσης!

Γενικά με περισσότερη προσφορά από άλλα κρέατα και με ηπιότερη γεύση, το βοδινό συκώτι προσφέρει σημαντικές ποσότητες πρωτεϊνών, απαραίτητων αμινοξέων, ανόργανων αλάτων και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D.

  1. Πιείτε το γάλα σας!

Κάνει καλό στο σώμα μας με περισσότερους από έναν τρόπους. Εκτός του ότι περιέχει άφθονο ασβέστιο για την ενίσχυση των οστών, τα περισσότερα παστεριωμένα γάλατα είναι εμπλουτισμένα με τουλάχιστον 200 μονάδες βιταμίνης D ανά φλιτζάνι. Το γάλα σόγιας είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, με έως 300 μονάδες βιταμίνης D ανά φλιτζάνι.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...