Πως θα επιλέξω την εκκλησία που θα παντρευτώ;

Πως θα επιλέξω την εκκλησία που θα παντρευτώ;
Οι εκκλησίες πολλές, πάρα πολλές αλλά εμείς ανήκουμε μόνο σε μία. Της ενορίας μας. Ίσως όμως να μην είναι και η ιδανική. Τι κάνουμε τότε;
Το πρώτο βήμα είναι να πάτε στον πιο κοντινό στο σπίτι σας ιερό ναό. Πείτε τη διεύθυνσή σας στον ιερέα και εκείνος θα σας υποδείξει αν ανήκετε στη συγκεκριμένη ενορία.

Ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας που βρίσκεστε, το έθιμο είναι διαφορετικό και ο γάμος τελείται στην ενορία του γαμπρού ή της νύφης. Αφού ξεκαθαριστεί αυτό το βασικό θέμα, προχωράτε στις εξής διαδικασίες:

Το πρώτο σενάριο είναι να σας αρέσει και σας καλύπτει η εκκλησία σε διάφορους τομείς (χωρητικότητα ατόμων, εύκολη πρόσβαση, parking). Τότε σας κλείνει την ημέρα και ώρα του μυστηρίου αφού σας πει ποιες είναι οι ελεύθερες, την περίοδο που σας ενδιαφέρει. Σας προτείνουμε να πάτε να βρείτε τον ιερέα μετά τη λειτουργία,  γιατί άλλες ώρες είναι δύσκολο να τον πετύχετε.

Το δεύτερο σενάριο είναι να θέλετε να παντρευτείτε σε κάποια άλλη ενορία. Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία αλλάζει όπως είναι φυσικό. Ο ιερέας θα σας δώσει την άδεια ότι μπορείτε να τελέσετε τον γάμο σε άλλη ενορία, και θα κάνετε μια εισφορά στην εκκλησία της ενορίας σας, πληρώνοντας συνήθως 20 – 30 ευρώ με απόδειξη.

Για όλα τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε για να κάνετε θρησκευτικό γάμο διαβάστε εδώ

http://www.gamos.gr/organization/article/3034/ta-dikaiologhtika-poy-prepei-na-exete-gia-na-kanete-thrhskeytiko-gamo/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...