Πως θα χάσετε γρήγορα τα κιλά των εορτών.Της Νατάσας Δ.Τρουμπούκη.

troubouki natasaΑντιμέτωποι με τη ζυγαριά:

Πέρα από τα δώρα που πήρατε αυτήν την περίοδο, τα Χριστούγεννα σας άφησαν επίσης και 2-3 κιλά επιπλέον… Μην αγχώνεστε, αφού δεν είστε οι μόνες. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν πάρει 2 κιλά κατά μέσο όρο εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης γλυκών, φαγητών και κυρίως αλκοόλ. Σας αναφέρουμε λοιπόν κάποιες απλές συμβουλές διατροφής, για να βρείτε ξανά τη φόρμα σας και να απαλλαγείτε γρήγορα από τα περιττά κιλά:

  • Εξαφανίστε από το σπίτι τα γλυκά ( κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες κτλ) που έχουν μείνει , αφού η ζάχαρη προκαλεί εθισμό. Εάν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό προτιμήστε πιο υγιεινές επιλογές, όπως φρούτα που περιέχουν λιγότερη ποσότητα γλυκόζης.
  • Ελαττώστε τις μερίδες φαγητού που καταναλώνετε. Την εορταστική περίοδο είχαμε την τάση να παραγεμίζουμε το πιάτο, εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας που υπήρχε στο τραπέζι. Τώρα μαγειρέψτε μόνο ένα φαγητό την ημέρα και συνοδέψτε το με πράσινη σαλάτα που είναι αποτοξινωτική.
  • Αυξήστε την κατανάλωση νερού που καθαρίζει τον οργανισμό και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Μπορείτε επίσης να πίνετε πράσινο τσάι που είναι διουρητικό, αποβάλλει τις τοξίνες του οργανισμού και βοηθά στο αδυνάτισμα.
  • Να ζεσταίνετε καλά το φαγητό σας πριν το φάτε αφού αυξάνει την απόλαυση που νιώθετε και δημιουργεί γρήγορα αίσθημα κορεσμού. Το κρύο φαγητό δεν προκαλεί την ίδια ευχαρίστηση, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες μέχρι να νιώσουμε πλήρεις.
  • Περιορίστε το τσιμπολόγημα και αποφύγετε να τρώτε όρθιοι , αφού δεν μπορείτε να ελέγξετε σωστά τις θερμίδες που καταναλώνετε. Αντιθέτως, είναι προτιμότερο να καταγράφετε για λίγο διάστημα τι ακριβώς τρώτε, μέχρι ο οργανισμός να αποκτήσει τις παλιές του συνήθειες.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...