«Πόλεμος» κυβέρνησης-ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

«Πόλεμος» κυβέρνησης-ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

Με βασικό αντικείμενο αντιπαράθεσης τις δημοσκοπήσεις, μαίνεται ο «πόλεμος» κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αλλάξει το βεβαρυμμένο κλίμα εξαιτίας της εμπλοκής με την επένδυση στις Σκουριές και την απειλή της Eldorado ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, την νέα καθυστέρηση στο Ελληνικό αλλά και το τεράστιο θέμα από τη ρύπανση του Σαρωνικού κυκλοφόρησε non paper από την Κουμουνδούρου, με το οποίο προβάλλεται μια «αλλαγή του κλίματος» με την επίκληση δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τύπο και το διαδίκτυο. «Καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ, η οποία στήριζε το σύνολο της στρατηγικής της στη δημοσκοπική της υπεροχή…», αναφέρει χαρακτηριστικά το non paper της Κουμουνδούρου, επικαλούμενο «σειρά μετρήσεων, τόσο στο Διαδίκτυο όσο και από εταιρείες καταγραφής των τάσεων της κοινής γνώμης, που δείχνουν ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το πολιτικό κλίμα στη χώρα αλλάζει και μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο. Η επιλογή της ΝΔ να ακολουθήσει τον δρόμο της καταστροφολογίας και του μηδενισμού την έχει οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο».Το κύριο βάρος της σχετικής επιχειρηματολογίας του non paper δίνεται στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, σύμφωνα με την οποία στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί μεν το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,1 μονάδες (22,7 % έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά παρατηρείται κάμψη της δυναμικής της και αύξηση αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην προηγούμενη μέτρηση του Ιουνίου η διαφορά ήταν 7 μονάδες (ΝΔ 23,2%, ΣΥΡΙΖΑ 16,2%).

Σβίγκου: το πρόβλημα της ΝΔ έχει να κάνει με τα αποτελέσματα των μετρήσεων

Μάλιστα, ερωτηθείσα για προς δημοσκοπήσεις και την προσφυγή του κόμματος προς αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΕΣΡ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σχολίασε πως «το πρόβλημα προς ΝΔ έχει να κάνει με τα αποτελέσματα των μετρήσεων και όχι ποιοι προς διενεργούν» και πρόσθεσε: «Όταν ήταν στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης, είδαν το φως προς δημοσιότητας δημοσκοπήσεις οι οποίες είναι σε αντιδιαστολή με το κυρίαρχο αφήγημα προς ΝΔ περί δημοσκοπικής προς υπεροχής κι αυτό είναι το πρόβλημά προς. Από κει και πέρα εμείς, προς γνωρίζετε, βγάλαμε μια άτυπη ενημέρωση στην οποία καταγράφονται προς οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως προς δημοσιότητας προς τελευταίες ημέρες». Η κ. Σβίγκου τόνισε πως «πέρα από προς δημοσκοπήσεις και προς μετρήσεις προς κοινής γνώμης, αυτή τη στιγμή διεξάγονται μια σειρά ανοιχτών παρεμβάσεων και του ΣΥΡΙΖΑ και προς κυβέρνησης, για παράδειγμα τα αναπτυξιακά συνέδρια, όπου εκεί καταγράφεται η διάθεση των πολιτών και να ακούσουν και να συζητήσουν και βέβαια αναμένουν ακόμα περισσότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, κάτι το οποίο εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά». Κλείνοντας, τόνισε πως «στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι πολίτες, πλέον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Κι προς προς πολίτες δεν θέλουμε να προς διαψεύσουμε. Το έργο που έχουμε παρουσιάσει και οι προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει για το επόμενο διάστημα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Κικίλιας: ξεφυτρώνουν δημοσκοπικές εταιρείς χωρίς ονοματεπώνυμο

«Τραγική» χαρακτήρισε την εβδομάδα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως «η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαγραφεί, ούτε να χρωματιστεί, ροζ ή πορτοκαλί, όση προσπάθεια κι αν γίνεται». Μιλώντας στον Alpha και αναφερόμενος σε σχόλια του Μεγάρου Μαξίμου για δημοσκοπικά ευρήματα που θέλουν τη διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους τόνισε πως «ξαφνικά ξεφυτρώνουν δημοσκοπικές εταιρείες, που δεν έχουν έδρα, δεν έχουν γραφεία δεν έχουν υπεύθυνο της εταιρείας, δεν έχουν ονοματεπώνυμο αυτού ο οποίος παρουσιάζει την έρευνα» προσθέτοντας πως όταν μια εταιρεία δεν είναι πιστοποιημένη και δεν ανήκει στον φορέα, και δεν είναι έγκυρη, δεν μπορεί να δημοσιεύει τίποτα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει χθες το βράδυ ένα από τα γνωστά του non papers, που συμπεριλαμβάνει αυτή την έρευνα και κάποιες άλλες, για να διαμορφώσει ένα αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τζανακόπουλος και η κυβέρνηση. Γνωρίζουν αυτή την εταιρεία; Γιατί κανένας άλλος δεν την γνωρίζει. Αν γνωρίζουν να μας πουν, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, αν υπάρχει, ποια είναι τα γραφεία αν υπάρχουν, ποιο είναι το site αν υπάρχει. Αυτή την ενημέρωση ως επιστημονικό εργαλείο έρευνας αξίζουν οι Έλληνες; Ντροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. Όσον αφορά την πετρελαιοκηλίδα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε πως δέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια και δέχεται ότι έχει και ατέλειες, αυτές που επιδιώκει και φιλοδοξεί να αλλάξει, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε όμως πως σε αυτήν τη σημαντική οικονομική, περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή, έχουμε τις αντικρουόμενες δηλώσεις Υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δηλώσεις ότι οι κάτοικοι μπορεί να κάνουν μπάνιο στην περιοχή.«Όγκοι μαζούτ είναι στο βυθό, φυσάει λίγο και ξαναγεμίζουν οι ακτές, και τρέχουν οι δήμαρχοι τα ξαναμαζεύουν, και την άλλη μέρα είναι σαν το ‘γιοφύρι της ‘Αρτας’, και ξανασυμβαίνει αυτό. Δεν το έχει ακούσει κανένας σε αυτή την κυβέρνηση; Κανένας δεν ντρέπεται λιγάκι, δεν υπάρχει κανένα φιλότιμο να αναλάβει κάποιος την ευθύνη» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας. «Διαχρονικές ευθύνες του κράτους υπάρχουν. Για φανταστείτε να ήταν κυβέρνηση της Ν.Δ. και να υπήρχε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ. και να συνέβαινε αυτό. Οι κύριοι θα ήταν στα κεραμίδια. Δεν θέλουν να ακούσουν την αντιπολίτευση, πολύ ωραία. Την WWF δεν θέλουν να την ακούσουν; Τη Greenpeace; Τις οικολογικές οργανώσεις, που ουρλιάζουν και με το δίκιο τους;» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301870-Polemos-kyberneses-ND-gia-tis-demoskopeseis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...