«Πόλεμος» κυβέρνησης – Ν.Δ. για τον Γιάννη Στουρνάρα

Οξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο τη σκληρή κόντρα που ξέσπασε τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία διασταύρωσαν τα ξίφη τους και αντάλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις, με την πλευρά της κυβέρνησης να κάνει λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση της ΝΔ στη Δικαιοσύνη και στο έργο της ΤτΕ και την πλευρά της ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για απαράδεκτες διαρροές.

Μάλιστα, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να  υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Στουρνάρα προς άρση των παρεξηγήσεων. Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη έδιναν συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση μετά την απόρριψή της σύνθεσης του ΔΣ της Attica Bank από τον κεντρικό τραπεζίτη και την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την υπόθεση συζύγου Στουρνάρα αναφέρουν: «Άλλο πράγμα η δικαιοσύνη κ οι όποιες αποφάσεις της κ άλλο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όλοι οφείλουν να σέβονται».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας».

Ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, υπογράμμιζαν ότι «η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς. Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία.Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει».

Ν.Δ. ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία καλώντας τον κ. Στουρνάρα να ολοκληρώσει τους σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Τράπεζα Αττικής.

«Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες» των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, σημείωναν.

«Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού. Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Στο σημείο αυτό μάλιστα, κάλεσαν «τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει.

Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής», ανέφεραν χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι τον περιβάλουν με την απόλυτη εμπιστοσύνη τους.

Μάλιστα, υπογράμμιζαν πως ελπίζουν «οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...