Πόρισμα για την πτήση MH17 – Ποιος κατέρριξε το Boeing

“ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΒΛΗΜΑ BUK ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ”                                           

Το μερίδιο των ευθυνών που αναλογεί στη Δύση για την κατάσταση που διαμόρφωσε στην Ουκρανία μέσω του εμφυλίου, προσπαθεί να “φορτώσει” στη Ρωσία το πόρισμα των ερευνητών για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, που οι ερευνητές υποστηρίζουν πως το επιβατικό αεροπλάνο επλήγη από αντιαεροπορικό βλήμα Buk, ρωσικής κατασκευής (όπως τα περισσότερα συστήματα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης), που εκτοξεύτηκε από χωριό το οποίο ελεγχόταν από τους φιλορώσους αντάρτες.

Φυσικά, η Μόσχα δήλωσε από την πλευρά της «απογοητευμένη» από τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία χαρακτήρισε «μεροληπτική» και «με πολιτικά κίνητρα».

Ο λόγος; Το πόρισμα αμφισβητεί την εξήγηση της Μόσχας ότι η πτήση MH17 της Malaysia Airlines, που τον Ιούλιο του 2014 βρισκόταν καθ’ οδόν από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Αυτό βάζει ένα τέλος σε όλες τις απόπειρες της Ρωσίας να δυσφημήσει τις δραστηριότητες της Κοινής Ομάδας Έρευνας και τα συμπεράσματά της διαδίδοντας διαστρεβλωμένες ή κατασκευασμένες πληροφορίες», προστίθεται στη δήλωση του ουκρανικού υπουργείου.

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του πως «η Ρωσία είναι απογοητευμένη από το γεγονός ότι η κατάσταση γύρω από την έρευνα για την καταστροφή δεν αλλάζει. Τα συμπεράσματα της ολλανδικής εισαγγελίας επιβεβαιώνουν πως η έρευνα είναι μεροληπτική και έχει πολιτικά κίνητρα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...