Πόσα έβγαζε και πόσα «έτρωγε» το μήνα ο Παπαγεωργόπουλος με τη γυναίκα του;

Πόσα έβγαζε και πόσα «έτρωγε» το μήνα ο Παπαγεωργόπουλος με τη γυναίκα του;
Όπως ο ίδιος είπε στους δικαστές, και οι δύο μαζί έβγαζαν το μήνα 10.000 ευρώ και ξόδευαν τις 5.000 ευρώ

Το ενδιαφέρον της έδρας προκάλεσε η οικονομική κατάσταση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το seleo, έπαιρνε τον μήνα 4.000 ευρώ πλήρη βουλευτική σύνταξη, 2.500 ευρώ από την οδοντιατρική σύνταξη και άλλες αντιμισθίες από τις θέσεις που είχε σε ΔΣ φορέων. Παράλληλα η γυναίκα του έπαιρνε σύνταξη ως πανεπιστημιακός συν τα έσοδα από το οδοντιατρείο που λειτουργούσε.

Συνολικά όπως είπε ο ίδιος στους δικαστές, έβγαζαν το μήνα 10.000 ευρώ και «έτρωγαν» τις 5.000 ευρώ.
«Δε με πειράζει η φυλακή αλλά που σπιλώθηκε το όνομά μου»

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε χθες, Τρίτη, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, συνεχίζοντας να υποστηρίζει την αθωότητά του. Υποστήριξε πως η δικαστική απόφαση ήταν άδικη, ενώ συγκεκριμένα είπε: «Βρίσκομαι μπροστά σας με αίσθημα βαθιάς απορίας και οδυνηρής έκπληξης. Είμαι φυλακή χωρίς να το συνειδητοποιήσω. Ψάχνω να δώσω απάντηση στο γιατί».

Συνέχισε λέγοντας πως για εκείνον το μεγαλύτερο βάρος δεν είναι η φυλακή, αλλά η σπίλωση του ονόματός του που «με κόπο, ιδρώτα και αίμα έχτισα 50 χρόνια», όπως είπε.

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως: «Αν βρείτε ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι σε όλη μου τη ζωή έχω υπεξαιρέσει ένα ευρώ βάλτε μου ισόβια. Αν όχι να διώξετε τη λάσπη από το πρόσωπό μου. Να αποκαταστήσετε το όνομα μου».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...