Πόση ώρα διαρκεί… το «ιδανικό» σεξ;

Πόση ώρα διαρκεί… το «ιδανικό» σεξ;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 05/04/2016 – 22:50

Πόση ώρα διαρκεί… το «ιδανικό» σεξ;

Τι εύχεσαι όταν κάνεις σεξ; να μην τελειώσει ποτέ ή άντε να τελειώσει επειδή δεν αντέχεις άλλο; Πόσο άραγε διαρκεί η σεξουαλική πράξη; Παίζει ρόλο η χρήση προφυλακτικού ή η ηλικία του άντρα;

Σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Dr Brendan Zietsch από το πανεπιστήμιο του Queensland, η σεξουαλική πράξη διαρκεί από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά. Και για να μην βιαστούν κάποιοι να πανηγυρίσουν, η έρευνα ξεκαθαρίζει ότι ο μέσος όρος είναι τα 5,4 λεπτά.

Πάντως ο Zietsch τονίζει ότι η διάρκεια στο σεξ είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια. Και αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον γιατί οι περισσότεροι άντρες έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις επιδόσεις τους ως προς τη διάρκεια, και δεύτερον γιατί κανένα ζευγάρι δεν κάνει σεξ με το χρονόμετρο στο χέρι.

Στη μελέτη πήραν μέρος 500 ζευγάρια διαφόρων ηλικιών από όλο τον κόσμο. Η έρευνα είχε διάρκεια τέσσερις εβδομάδες και υπολογίστηκε ο χρόνος που τα ζευγάρια είχαν σεξουαλική επαφή και όχι τα προκαταρκτικά. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από τα ζευγάρια να κρατούν χρόνο (χρησιμοποιώντας χρονόμετρο) για κάθε σεξουαλική συνεύρεση που είχαν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πατούν το κουμπί του χρονομέτρου τη στιγμή της διείσδυσης και ξανά αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Βέβαια όλο αυτό μοιάζει να είναι αγχωτικό κυρίως για τον άνδρα που «έπαιζε» με τα δευτερόλεπτα.

«Η πιο σημαντική διαπίστωση ήταν ότι η κατώτατη διάρκεια ήταν τα 33 δευτερόλεπτα και η μέγιστη τα 44 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι στο σεξ υπάρχει τεράστια ποικιλία και διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι ή ακόμη και από μέρα σε μέρα για το ίδιο ζευγάρι κι έτσι εστιάζουμε περισσότερο στους μέσους όρους παρά στην έννοια του «φυσιολογικού», εξηγεί ο  Dr Brendan Zietsch.

Το συμπέρασμα είναι ότι κατά μέσο όρο και με βάση τις διάφορες τιμές που κατέγραψαν τα ζευγάρια, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η σεξουαλική επαφή διαρκεί 5,4 λεπτά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση προφυλακτικού δεν επηρέασε τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...