Πόσο μπορούν να επηρεάσουν τα γλυκά των Χριστουγέννων την επιδερμίδα σου;

Πόσο μπορούν να επηρεάσουν τα γλυκά των Χριστουγέννων την επιδερμίδα σου;
Τα Χριστούγεννα είναι από τις περιόδους που λατρεύουμε. Βλέπουμε φίλους και οικογένεια, παίρνουμε δώρα, ζούμε γενικότερα σε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Όσο όμορφα και αν είναι, όμως, όλα αυτά, μαζί τους έρχεται και το άγχος. Να συναντήσεις για πρώτη φορά τους γονείς του αγαπημένου σου, να κάνεις το πρώτο σου τραπέζι, να μην καθυστερήσεις να φτάσεις στο αεροδρόμιο για να προλάβεις την πτήση σου και πολλά άλλα πράγματα σου δημιουργούν άγχος.

Αυτό το άγχος μπορεί να κάνει πολύ κακό στην επιδερμίδα σου. Είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν σπυράκια, κοκκινίλες και μεγάλη λιπαρότητα την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις. Δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις όλη αυτή την έξαρση στην επιδερμίδα σου.

Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγεις τα δερματικά προβλήματα είναι να μειώσεις το άγχος σου. Οργάνωσε σωστά το χρόνο σου έτσι ώστε να μην είσαι ποτέ εκτός προγράμματος. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται μπορείς να αφήσεις στην άκρη την ανησυχία σου για την πτήση.

Δεν είναι, όμως, μόνο το στρες που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο πρόσωπό σου. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει και η διατροφή σου. Όταν τρως πολλά γλυκά αυξάνεται η γλυκόζη στο αίμα σου και γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή ινσουλίνης. Η πολλή ινσουλίνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια. Απέφυγε τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι, το ψωμί, τα επεξεργασμένα δημητριακά, το γάλα, το αλκοόλ και φυσικά τα γλυκά.

Μην πανικοβάλεσαι. Δε χρειάζεται να αποφύγεις όλα τα γλυκά κατά την περίοδο των γιορτών. Εξάλλου αυτό είναι και ένα από τα καλά των γιορτών. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι οι σοφές επιλογές.

Όταν πηγαίνεις σε ένα πάρτι που έχει μπουφέ ρίξε μία ματιά σε ότι υπάρχει στο τραπέζι και διάλεξε τρία από αυτά. Και θα νιώσεις ικανοποιήση και θα έχεις φάει λιγότερο. Επίσης μη φυλάς τις θερμίδες σου για να τις καταναλώσεις όλες στο πάρτι. Καλό είναι να φας κάτι ελαφρύ στο σπίτι σου για να μην πέσεις με τα μούτρα στο σίγουρα ανθυγιεινό φαγητό του πάρτι. Τέλος, αν είσαι εσύ η οικοδέσποινα, δώσε σε πακετάκια το φαγητό που περίσσεψε στους καλεσμένους σου έτσι ώστε να μην μπεις στον πειρασμό να το φας εσύ την επόμενη μέρα.

Ένα άλλο tip είναι να γεμίζεις το πιάτο σου με λαχανικά και φρούτα έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά.

Όσο για το τι γλυκά μπορείς να φας, αυτό είναι στο χέρι σου. Προσπάθησε να φας γλυκά που έχουν σας βάση τους φρούτα τα οποία δεν έχουν τόσες πολλές θερμίδες όσο τα άλλα γλυκά ή αν δεν μπορείς να το αποφύγεις φάε το γλυκό που σου προσφέρουν αλλά σε μικρότερη ποσότητα και χωρίς πρόσθετη σαντυγί ή κάποιου άλλου είδους κρέμα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...