Πότε θα τελειώσουν τα βάσανα μας και πότε θα έρθει η ανάπτυξη

Εφημερίδα πρωτοσέλιδο

ΑΛΕΞΗ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΒΓΕΣ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΠΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με έναν ακόμα μαύρο Σεπτέμβρη θα βρεθεί ο κόσμος, που εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια ζει τον εφιάλτη των καταστροφικών μνημονίων που απ΄ ότι φαίνεται δεν έχουν τέλος.

Η άγρια φορολογία, το κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία που δεν μπορούν να πληρωθούν, γιατί η οικονομία έχει καταρρεύσει, η ανεργία και η φτώχεια συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχτεί σε βόμβα μεγατόνων και να τινάξει τα πάντα στον αέρα…

Η κοινωνία αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία της γιατί δεν ελπίζει πλέον σε τίποτα.

Βέβαια η κατάσταση έχει δυσκολέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αγγίζει τα όρια της τραγωδίας και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κοινωνία ξεπέρασε προ πολλού τα όρια αντοχής και δεν αντέχει άλλο την άγρια λιτότητα, τη φοροκαταιγίδα και βεβαίως δεν μπορεί να πληρώνει για τα δάνεια των ξένων τοκογλύφων.

Απαίτηση του λαού είναι να μάθει πότε επιτέλους θα τελειώσει ο εφιάλτης και πότε θα έρθει η περιβόητη ανάπτυξη.

Τις απαντήσεις αυτές οφείλει να τις δώσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με θάρρος και τόλμη πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, που άρχισε να χάνει την εμπιστοσύνη του στο σύνολο των πολιτικών, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Ο λαός δικαιούται να γνωρίζει:

Πρώτον: Πότε θα σταματήσουν οι περικοπές στις συντάξεις, η μείωση των μισθών και οι απολύσεις.

Δεύτερον: Πότε και με ποιο τρόπο θα περάσει η οικονομία από τη βαθιά ύφεση στην ανάπτυξη.

Τρίτον: Πότε θα σταματήσει η επέλαση της εφορίας στα εισοδήματα και ό,τι απέμεινε από την ιδιωτική περιουσία.

Τέταρτον: Πότε θα τελειώνουν οι πρακτικές που είχαν αναπτυχθεί επί Τουρκοκρατίας και δυστυχώς τις επανέφεραν στη χειρότερη εκδοχή τους οι ξένοι τοκογλύφοι με τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και με την απαλλοτρίωση της ιδιωτικής περιουσίας.

Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλογιστεί τις συνέπειες που προκαλεί στο σύνολο της οικονομίας αλλά και στο τραπεζικό σύστημα η δέσμευση ενός εκατομμυρίων τραπεζικών λογαριασμών.

Αλήθεια, ποιος πολίτης θα ξαναβάλει δεκάρα τσακιστή στις τράπεζες, όταν ο κάθε έφορος χωρίς καμιά δικαστική απόφαση, έχει το δικαίωμα να δεσμεύει λογαριασμούς;

Δυστυχώς κάποιοι έχουν χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας και στην εναγώνια προσπάθειά τους να εφαρμόσουν πιστά τις εντολές των τοκογλύφων, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από την πραγματική οικονομία.

Είναι γνωστό ότι καμία ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει όταν οι φορομπηχτικοί μηχανισμοί αρπάζουν ό,τι απέμεινε από το υστέρημα του κόσμου.

Ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει όταν η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων οδηγούνται σε λουκέτο, γιατί λόγω των εφιαλτικών μνημονίων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει μέσα από τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας και το ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί όλων των επιχειρήσεων στους ξένους κερδοσκόπους, που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια στο 5% της πραγματικής τους αξίας.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας σε μια κοινωνία που είναι στα κάγκελα και έτοιμη να εκραγεί.

Αν δεν υπάρχει ελπίδα γιατί οι ξένοι τοκογλύφοι σφίγγουν διαρκώς τη θηλιά, τότε θα πρέπει να το πει στον κόσμο, για να ξέρει τι τον περιμένει για να πάρει τις αποφάσεις του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...