Πότε φτιάχνει ο καιρός;

Πότε φτιάχνει ο καιρός;
Μεγάλη Παρασκευή και τα πλοία είναι δεμένα στα λιμάνια. Οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τοπικά μέχρι και τα 10 μποφόρ, «έβγαλαν» απαγορευτικό απόπλου το οποίο είναι σε ισχύ και σήμερα. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα.

Κόβει την ανάσα η μάχη με τα κύματα που έδωσε το Blue Star Πάρος.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους 429 επιβάτες οι οποίοι επιβαίνουν στο «Νήσος Μύκονος» το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Καρλόβασι-Βαθύ.

Το πλοίο αναγκάστηκε να διακόψει το ταξίδι του για την Ικαρία και τη Σάμο και να επιστρέψει αργά το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Ερμούπολης, στη Σύρο.

Κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Ερμούπολης και της Μυκόνου, εκτελώντας κανονικά το δρομολόγιό του, αλλά μετά τη Μύκονο ο καιρός αγρίεψε και ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να αναζητήσει ασφαλές αγκυροβόλιο.

Στο λιμάνι της Μήλου βρίσκεται από χθες βράδυ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Speedrunner που πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.

Το πλοίο πραγματοποίησε κανονικά το δρομολόγιο του μέχρι τη Μήλο, με 400 επιβάτες τους οποίους αποβίβασε με ασφάλεια, ενώ θα αποπλεύσει για Πειραιά μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Airbus δεν κατάφερε να προσγειωθεί

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πρόβλημα σε πτήση της Aegean. To Airbus 320 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Ηράκλειο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στιγμιαία έφταναν ακόμα και τους 43 κόμβους.

Ο κυβερνήτης ορθά προσπάθησε να προσεγγίσει, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. Οπως φαίνεται και στην εικόνα, για την ασφάλεια των επιβατών επέλεξε να κατευθυνθεί στο εναλλακτικό αεροδρόμιο, που ήταν αυτό των Χανίων.

Κρήτη: Παγιδεύτηκαν στο χιόνι τη νύχτα

Οι τρεις επιβάτες ενός αυτοκινήτου στην περιοχή Γαράζο, στα Λιβάδια της Κρήτης χρειάστηκαν τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, καθώς λόγω του χιονιού «παγιδεύτηκαν».

Φτιάχνει ο καιρός

Μπορεί ο καιρός καθ΄ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να ήταν λίγο… Χριστουγεννιάτικος -μέχρι και χιόνια είδαμε- ωστόσο, από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής και περισσότερο από το Μεγάλο Σάββατο, θα κάνουμε… Aνάσταση!

Πιο αναλυτικά:

Το Μεγάλο Σάββατο, σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις κα τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν βαθμιαία άνοδο και θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 με 16 βαθμούς. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Κυριακή του Πάσχα, σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο και θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν μικρή περαιτέρω άνοδο και τους ανέμους στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...