Πύρινη κόλαση στη Δυτική Αχαΐα

Πύρινη κόλαση στη Δυτική Αχαΐα

Εκκενώνεται το χωριό Άρλα

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, με το ένα από αυτά να απειλεί την κοινότητα ‘Αρλα.

Σύμφωνα με το Patrastimes εκκενώνεται η Αρλα. Όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώνονται από την αστυνομία στον κεντρικό δρόμο κοντά στην εκκλησία, ενώ λεωφορείο του Δήμου παραλαμβάνει ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες κατοίκων για να τους μεταφέρει προς τα Ζησιμαίικα

Τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι απειλεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.

Όπως ανέφερε   ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

«Eίμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν οι κοινότητες ‘Αρλα και Ελαιοχώρι, καθώς και το μοναστήρι» συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, στο αθηναϊκό πρακτορείο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κοντά στην ‘Αρλα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ.

Παράλληλα, πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν κοντά στις κοινότητες Ελαιοχώρι και Τζάιλο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Στο μεταξύ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνδράμουν από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τους δρόμους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των υδροφόρων.

1111111111

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/300734-Pyrine-kolase-ste-Dytike-Achaia ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...