Πώς ένα 3χρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να πεθάνει από μια… γρατζουνιά (Βίντεο)

Οι ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών στη Βενεζουέλα.

Μάλιστα, η ιστορία της τρίχρονης Ashley Pacheco είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, αφού η έλλειψη αντιβιοτικών στο δημόσιο νοσοκομείο που εισήχθη κόντεψε να της κοστίσει την ζωή.

Η μητέρα της Oriana ανέφερε ότι η μικρή έπεσε κάτω και έγδαρε το γόνατό της, όμως μετά από δυο εβδομάδες αυτή η φαινομενικά ανεπαίσθητη γρατζουνιά εξελίχθηκε σε σηπτική αρθρίτιδα.

Ο παιδίατρος της Ashley, Richard Rangel, δήλωσε ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα και το παιδί εισήχθη σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς ένα ανθεκτικό μικρόβιο προκάλεσε μόλυνση στο δέρμα της. Το μικρόβιο έφτασε στο αίμα, προχώρησε στους πνεύμονες, το παιδί έπαθε πνευμονία και στην συνέχεια, η μόλυνση δημιούργησε ενδοκαρδίτιδα.

Όπως εξήγησε ο γιατρός, η κατάσταση μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με το αντιβιοτικό βανκομυκίνη, το οποίο δεν υπήρχε στο νοσοκομείο, αφού στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά, όπως σαπούνι και οινόπνευμα.

Από το 2014 ο αριθμός των κλινών στα δημόσια νοσοκομεία έχει μειωθεί σε ποσοστό 40%, οι διαγνωστικές εξετάσεις έχουν σταματήσει και, σύμφωνα με ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, ο ένας στους τρεις ασθενείς που νοσηλεύθηκαν το 2015 έχει αποβιώσει. 

Η μικρή Ashley, είναι ζωντανή χάρη στους γονείς της, που πούλησαν ό,τι είχαν, περίμεναν σε ατελείωτες ουρές έξω από ιδιωτική κλινική για να κλείσουν ραντεβού και να αγοράσουν το πολύτιμο για την ζωή του παιδιού τους φάρμακο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...