Πώς βλέπει η Ευρώπη τις εξελίξεις στην Βρετανία

Πώς βλέπει η Ευρώπη τις εξελίξεις στην Βρετανία

Η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε αναστάτωση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πολιτικοί και αναλυτές προειδοποιούν ότι το χάος αυτό θα προκαλέσει παράλυση στις διαδικασίες του Brexit.

Η σχέση της Γερμανίας με την  Μεγάλη Βρετανία ήταν περίεργες από τότε που ανέλαβε ο Μπόρις Τζόνσον ως επικεφαλής του υπουργείου και επισκέφθηκε το Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2016.

Οι Βρυξέλλες υποδέχθηκαν την παραίτηση με αμηχανία.Διπλωμάτες αναφέρουν πως ούτε ο πρώην υπουργός για το Brexit o David Davis ούτε ο Μπόρις Τζόνσον έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, αλλά το θέμα πια είναι αν η Τερέζα Μέι μπορεί να τα καταφέρει.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει πως κανείς δεν θα μετανιώσει για την αποχώρηση του αδέξιου Μπόρις Τζόνσον αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την βαθιά πολιτική κρίση που έρχεται στο Λονδίνο. Η εφημερίδα προσθέτει πως η κρίση αυτή ήταν αναμενόμενη, αφού το κυβερνών κόμμα ήταν διαιρεμένο σχετικά με το Brexit.

Η γαλλική Liberation γράφει για τον David Davis πως η παρουσία του δεν ήταν σημαντική , δεν είχε γνώσεις και έδινε την εντύπωση του ερασιτέχνη.

Η γερμανική Frankfurter Allgemeine αναφέρει πως η Ευρώπη γίνεται μάρτυρας της αρχής της πολιτικής κρίσης στην Μεγάλη Βρετανία. Μοιάζει περισσότερο με επανάσταση στο κυβερνών κόμμα και η αμφισβήτηση της πρωθυπουργού είναι αναπόφευκτη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Τερέζα Μέι χάνει την δύναμή της από το κόμμα της όχι από την αντιπολίτευση και η κυβέρνηση χάνει την αξιοπιστία της παγκοσμίως, γράφει η ιταλική La Stampa.

Η ισπανική El Mundo αναφέρει πως η Τερέζα Μέι δίχασε τους Βρετανούς και αυτό θα έχει τρομερές συνέπειες.

Η εφημερίδα από την Βαρκελώνη La Vanguardia γράφει ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019 και έχει μπει σε μια μεταβατική περίοδο. Η Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει μια σοβαρή πολιτική κρίση, ενώ οι Βρυξέλλες περιμένουν την βρετανική πρόταση και η υπομονή και ο χρόνος εξαντλούνται.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/336991-Pos-blepei-e-Eyrope-tis-exelixeis-sten-Bretania ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...