Πώς η σχέση σας με το διαιτολόγο είναι καθοριστική για το στόχο σας!

 

Μήπως συνεργαστήκατε ποτέ με κάποιο διαιτολόγο που σας ενέπνευσε να επιτύχετε τον στόχο σας; Από την άλλη, μήπως η εμπειρία σας με διαιτολόγο σας οδήγησε να χάσατε πιο νωρίς το ενδιαφέρον σας λόγω κακής επαφής;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση με τον διαιτολόγο είναι σημαντική για μια προσπάθεια απώλειας βάρους (ειδικά αν είναι η πολλοστή!) μιας και η σχέση αυτή μπορεί να αποτελέσει τόσο βοήθημα όσο και τροχοπέδη στην προσπάθειά σας! Και μια καλή σχέση βασίζεται πάντα στην καλή επικοινωνία!

Ποια είναι λοιπόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της επικοινωνίας που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας;

  • Κατανόηση και προσωπική επαφή

«Δεν μπορείς εσύ να με καταλάβεις, δεν ξέρεις τι έχω περάσει»

Είναι σημαντικό να νιώθετε πως ο επαγγελματίας υγείας που είναι απέναντί σας νοιάζεται για το πρόβλημά σας και προσπαθεί να σας βοηθήσει μπαίνοντας στη θέση σας. Εξίσου σημαντικό είναι να σας εμπνέει εμπιστοσύνη προκειμένου να μοιραστείτε μαζί του όλα όσα σας απασχολούν στο θέμα της διατροφής. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φοβάστε να του πείτε κάτι που πήγε στραβά με το πρόσχημα πως δε θα σας καταλάβει ή ακόμα και θα σας “μαλώσει”.

  • Ευγένεια και διακριτικότητα

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής αποτελούν από μόνες τους ένα σοβαρό ζήτημα και έτσι είναι ουσιαστικό να έχετε ευγενικό και διακριτικό χειρισμό σε τέτοια θέματα.

  • Αξιοπιστία

Κάθε υπεύθυνος επαγγελματίας ενδιαφέρεται να σας προσφέρει όσα χρειάζεστε και αντίστοιχα είναι βασικό να νιώθετε πως ξέρει τί κάνει και πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

  • Θετική ενέργεια

Οι αλλαγές στη διατροφή είναι θετικές από μόνες τους, έχουν θετικό αντίκτυπο για την υγεία και ο διαιτολόγος είναι σημαντικό να μπορεί να σας περάσει αυτή τη θετική αύρα, ώστε να μειώσει το..όποιο..αρνητικό φορτίο της προσπάθειας.

  • Ευελιξία

Πόσες φορές έχετε κληθεί να ακολουθήσετε ένα βαρετό διαιτολόγιο με ελάχιστες επιλογές, χωρίς φαντασία ή ευελιξία ανάλογα με το καθημερινό σας πρόγραμμα; Καθώς η επιστήμη της διατροφής μας προσφέρει ένα μεγάλο εύρος επιλογών, είναι σημαντικό και ο επαγγελματίας υγείας να μπορεί να είναι ευέλικτος και ευρηματικός.

  • Ψυχολογική υποστήριξη

Καλώς ή κακώς η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας και είναι βασικό ο διαιτολόγος να μπορεί να το αναγνωρίσει και να σας κατευθύνει κατάλληλα.

  • Έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη

Η εμβάθυνση στα θέματα που σας απασχολούν περισσότερο στη διατροφή με την παράλληλη εκπαίδευση σε τρόπους χειρισμού καταστάσεων θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις τόσο για την απώλεια όσο και μετέπειτα για τη διατήρηση του βάρους.

Να θυμάστε, τέλος, πως η σχέση με τον διαιτολόγο είναι αμφίδρομη: όσο σημαντικό είναι να έχει αυτός κατανόηση, άλλο τόσο σημαντικό είναι να προσπαθείτε και εσείς ειλικρινά ώστε να αποκτήσετε μια διαφορετική οπτική και σχέση με το φαγητό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...