Πώς θα βελτιώσετε υγεία και φυσική κατάσταση το 2015;

Πώς θα βελτιώσετε υγεία και φυσική κατάσταση το 2015;
Η πρώτη μέρα του χρόνου είναι ευκαιρία για έναν νέο τρόπο ζωής. Μην χάσετε την ευκαιρία!
Κάθε νέος χρόνος δίνει την αφορμή που ζητάνε οι περισσότεροι για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, καθώς πολλές φορές έχουμε τη θέληση μεν, αλλά δύσκολα κάνουμε την αρχή.

Η πρώτη μέρα του χρόνου, λοιπόν, λύνει σε πολλούς αυτό το πρόβλημα κηρύσσοντας την έναρξη του νέου έτους, αλλά και ενός νέου τρόπου ζωής.

1. Βρείτε το κίνητρο
Γιατί θέλετε να χάσετε βάρος; Είναι επειδή θέλετε να φοράτε πιο στενά ρούχα ή επειδή θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση; Ό,τι και να είναι αυτό, αρκεί να το βρείτε και να το ακολουθήσετε πιστά. Το κίνητρο είναι απαραίτητο για να σας δίνει την ώθηση που χρειάζεστε, να σας θυμίζει γιατί το κάνετε όλο αυτό και, εν τέλει, να πετύχετε το στόχο σας.

2. Οργανωθείτε
Όπως οργανώνεστε πριν από ένα μεγάλο ταξίδι, δείτε το νέο τρόπο ζωής, που θέλετε να υιοθετήσετε, επίσης, σαν ένα ταξίδι και οργανώστε τα βήματα σας προσεκτικά. Βρείτε τον «προορισμό», εντοπίστε τις καλύτερες «διαδρομές» για να φτάσετε με τη λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία σε αυτόν και ξεκινήστε το ταξίδι σας με τα σωστά εφόδια και εργαλεία, ώστε να μην τα παρατήσετε στη μέση.

3. Βάλτε στόχους
Αν δεν έχετε στόχο, δεν έχετε πουθενά να φτάσετε και δεν δίνετε στον εαυτό σας καμία αφορμή για πρόοδο. Ασχοληθείτε με τη στοχοθέτηση του νέου έτους και βάλτε ρεαλιστικούς, εφικτούς, συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να τους πετύχετε. Όσο περισσότερους στόχους πετυχαίνετε, τόσο περισσότερη δύναμη βρίσκετε για να βάλετε κι άλλους, να προκαλέσετε τον εαυτό σας και να εξελιχθείτε ακόμα περισσότερο.

4. Καταγράφετε ό,τι τρώτε
Η παρατήρηση των διατροφικών σας συνηθειών, θα σας αποκαλύψει πολλά πράγματα και το πόσο υγιεινά, τελικά, τρώτε ή δεν τρώτε. Αρκεί να το δοκιμάσετε για ένα μήνα και θα έχετε μια πλήρη εικόνα των διατροφικών σας συνηθειών.
Ποιες είναι ώρες της ημέρας που είστε πιο ευάλωτοι, τι πρέπει να αλλάξετε για να πετύχετε το στόχο σας και τι είναι αυτό που κάνατε μέχρι τώρα λάθος αλλά δεν το είχατε αντιληφθεί.

5. Εφοδιαστείτε σωστά
Μην παρασέρνεστε από τις δίαιτες των διάσημων και αυτές που υπόσχονται παράλογη απώλεια κιλών, απλά επειδή ακούγονται δελεαστικές. Βρείτε τη δίαιτα που ταιριάζει στο δικό σας πρόγραμμα, ζητήστε τη συμβουλή ενός έγκυρου διαιτολόγου και ενημερωθείτε για τις τροφές, τη θερμιδική τους αξία, τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης και πόσο λίπος χρειάζεται το σώμα σας κάθε μέρα. Μόνο έτσι θα πετύχετε το στόχο σας, χωρίς να διακινδυνέψετε την υγεία σας στο ενδιάμεσο.

6. Τρώτε κάθε μέρα πρωινό
Πρέπει επιτέλους να βάλετε το πρωινό στη ζωή σας και να μη φεύγετε για τη δουλειά πίνοντας καφέ στο πόδι και μασουλώντας ένα κράκερ όσο οδηγείτε. Το πρωινό δίνει τις βάσεις για την υπόλοιπη μέρα και όπως σε όλα τα πράγματα, οι σωστές βάσεις είναι η μισή δουλειά, γι΄αυτό προσέξτε να είναι γερές, πρωτεϊνούχες και γεμάτες βιταμίνες.

7. Χορτάστε με λαχανικά
Τα λαχανικά, μπορεί να μην έχουν τη γεύση του μπέικον, αλλά είναι γεμάτα θρεπτικά στοιχεία, νερό, φυτικές ίνες και ελάχιστες θερμίδες (εν αντιθέσει με το μπέικον) και στο τέλος της ημέρας μετράει αυτό, που μένει στον οργανισμό και όχι η γεύση που έχει αφήσει για 3 λεπτά στον ουρανίσκο σας. Γεμίζετε το πιάτο σας σε κάθε γεύμα με λαχανικά, κατά το ήμισυ, και όχι μόνο θα χορτάσετε, αλλά και θα ωφεληθείτε.
Αν, ωστόσο, η γεύση των λαχανικών σας αφήνει αδιάφορους, εμπλουτίστε τη με μπαχαρικά και καρυκεύματα και αποφύγετε το βούτυρο ή το έξτρα αλάτι.
8. Γυμναστείτε
Η καλή φυσική κατάσταση δεν επιτυγχάνεται με μερικά χαμένα κιλά, αλλά χρειάζεται και τακτική γυμναστική. Ξεκινήστε με μέτριας έντασης ασκήσεις και αυξήστε τη δυναμική σταδιακά. Μη ζορίζετε τον εαυτό σας περισσότερο απ΄ότι μπορεί το σώμα σας να αντέξει και μη χαλαρώνετε τόσο, ώστε να παρατήσετε την προσπάθεια,
9. Πηγαίνετε βήμα βήμα
Όταν αποφασίζετε ότι θέλετε μια καλύτερη φυσική κατάσταση και ένα καλύτερο σώμα, μην περιμένετε να συμβεί μέσα σε λίγες μέρες εφαρμόζοντας ταυτόχρονα όλες τις συνταγές και συμβουλές των ειδικών και των σχετικών περιοδικών. Οι αλλαγές θέλουν χρόνο για να επιτευχθούν και ακόμα περισσότερο χρόνο για να γίνουν συνήθεια.
Βάζετε δυο στόχους ανά μήνα και αφού έχετε πετύχει την εκπλήρωσή τους, βάλτε και άλλους δυο τον επόμενο μήνα.  Οι απότομες αλλαγές άλλωστε ποτέ δεν διατηρούνται και συχνά μας οδηγούν στην πρόωρη παραίτηση και την αρχική κατάσταση.

10. Να είστε προετοιμασμένοι για τα πισωγυρίσματα
Να είστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να ξεφύγετε του προγράμματος μια μέρα, να βαρεθείτε να κάνετε τη βόλτα με το ποδήλατο ή να λαχταρήσετε τόσο πολύ μια πάστα, που να μη μπορείτε να της αντισταθείτε. Δεν  υπάρχει λόγος πανικού ή απογοήτευσης, αφού τέτοιες αντιδράσεις και πισωγυρίσματα είναι απολύτως φυσιολογικά, αν όχι ωφέλιμα.
Φροντίστε μάλιστα, να μη τα παρατήσετε με το πρώτο στραβοπάτημα, αλλά να πεισμώσετε περισσότερο και να αφοσιωθείτε με ακόμα περισσότερο ζήλο στο στόχο σας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...