Πώς μπορεί ο οφειλέτης να «ξαναμπεί» στην ρύθμιση των 100 δόσεων!

«ΣΩΣΙΒΙΟ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

«Σωσίβιο» για χιλιάδες οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, που έχουν χάσει την ρύθμιση των 100 δόσεων και «πνίγονται» από τα χρέη.

Το υπουργείο Εργασίας, με τον νόμο της ρύθμισης, έχει ανοίξει «παράθυρο» επανένταξης και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο  υφυπουργός Εργασίας, Θανάσης Πετρόπουλος, στη Βουλή, η μόνη προϋπόθεση είναι να συνεχίσουν να καταβάλουν τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί, αν η ρύθμιση δεν είχε χαθεί.

Εν μέσω ενός φορολογικά δύσκολου έτους, ο υφυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, τόνισε, πως οι οφειλέτες, έχουν την δυνατότητα επανένταξης,  στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμη και αν έχασαν μερικές δόσεις.

«Οι οφειλέτες που έχουν απολέσει τη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών οφειλών που δεν αποτελούν τρέχουσες εισφορές και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του παραπάνω νόμου, δε θεωρούνται έκπτωτοι και δύνανται να τη συνεχίσουν, εφόσον καταβάλλουν τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί, αν η ρύθμιση δεν είχε απολεσθεί», επεσήμανε στην απάντησή του ο κ. Πετρόπουλος.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός,  σύμφωνα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ν.4321/2015,  ήδη υπάρχει η δυνατότητα καταβολής των οφειλών σε έως 100 δόσεις, με όλα τα οφέλη, όπως η  έκπτωση στο 100% των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και άλλων επιβαρύνσεων, ανάλογα με το πόσες δόσεις έχουν επιλεγεί και  επιτόκιο 3% για την αποπληρωμή.

Σύμφωνα με τον νόμο, δύο είναι οι τρόποι για να αποπληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε καθυστέρηση.

Η έκπτωση 25% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών εφόσον το χρέος εξοφληθεί μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

Ή με αν ενταχθούν όλες οι οφειλές σε καθυστέρηση, μαζί με τις  προσαυξήσεις, τα τέλη καθυστέρησης και των λοιπών επιβαρύνσεων στη «Πάγια ρύθμιση» με κεφαλαιοποίηση τον προηγούμενο μήνα από αυτόν της ρύθμισης και αποπληρωμή του ποσού σε 12 δόσεις.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...