Πώς να καθαρίσετε τα πιο απίθανα σημεία της κουζίνας

Πώς να καθαρίσετε τα πιο απίθανα σημεία της κουζίνας
Φούρνος μικροκυμάτων
Για να καθαρίσετε τέλεια τον φούρνο μικροκυμάτων βάλτε μέσα ένα μπολ με νερό και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανάψτε τον φούρνο για 1 λεπτό και μετά σκουπίστε τον εσωτερικά με υγρό πανί.

Υγρασία στα ντουλάπια
Η υγρασία στα παλιά ντουλάπια θα φύγει αν βάλετε πάνω της σκόνη κιμωλίας. Στους τοίχους η υγρασία που έχει μείνει για καιρό αντιμετωπίζεται με διάλυμα χλωρίνης και νερού. (Για νέες υγρασίες, ωστόσο, καλέστε υδραυλικό για να εντοπίσει την διαρροή).

Πάγκος κουζίνας έπειτα από ζύμωμα
Για να καθαρίσετε τον πάγκο, αφού έχετε ζυμώσει πάνω του, πασπαλίστε τον με αλάτι και στην συνέχεια σκουπίστε με βρεγμένο πανί.

Για να μην βουλώνει ο νεροχύτης
…να του ρίχνετε βραστό νερό με λίγη σόδα (προσοχή, ωστόσο, αν έχετε πλαστικά σιφώνια –το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι βραστό).

Αποχέτευση
Για να διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές της αποχέτευσης στον νεροχύτη σας, ρίξτε στο σιφώνι κατακάθι ελληνικού καφέ και αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα.

Τσαγιέρα
Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την τσαγιέρα και τα φλιτζάνια του τσαγιού τρίψτε τα με μαλακό πανί βουτηγμένο σε ξύδι και αλάτι. Στην συνέχεια αφήστε μέσα για μερικές ώρες μια κουταλιά του γλυκού σόδα και ζεστό νερό. Ξεπλύνετε και δείτε τα αποτελέσματα!

Πετσέτες κουζίνας
Αν οι πετσέτες της κουζίνας μυρίζουν, πλύνετέ τις σε χλιαρό διάλυμα νερού και σόδας.

Μπρούτζινα σκεύη
Καθαρίζουν με μια παλιά οδοντόβουρτσα ποτισμένη με οινόπνευμα ή με μισό λεμόνι στο οποίο έχετε ρίξει αλάτι. Εναλλακτικά μπορείτε να τα τρίψετε με διάλυμα από ίσα μέρη αμμωνία – ξύδι – νερό. Γυαλίστε τα έπειτα με βαμβακερό ή μάλλινο ύφασμα.

Χάλκινα σκεύη
Τα χάλκινα σκεύη θα γυαλίσουν αν τα τρίψετε με μισό λεμόνι, στο οποίο έχετε ρίξει αλάτι ή με μια λεμονόκουπα βουτηγμένη στο ξύδι και στο αλάτι.

Κεραμικά σκεύη
Τα κεραμικά σας δεν θα μυρίζουν αν τα πλύνετε με χλιαρό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει χονδρό αλάτι και ξύδι. Μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν για λίγη ώρα εκεί και στην συνέχεια να τα τρίψετε με ένα σφουγγάρι.

Μεντεσέδες σε πόρτες και ντουλάπια
Οι μεντεσέδες στις πόρτες και στα ντουλάπια δεν θα τρίζουν αν, εφόσον δεν έχετε το ειδικό λάδι, τους περάσετε με μπαμπάκι βουτηγμένο στο λάδι ή χρησιμοποιείστε γυαλιστικό σπρέι για έπιπλα.

Καμένο φαγητό στην κατσαρόλα
Αν κάηκε και κόλλησε το φαγητό στην κατσαρόλα θα καθαρίσει αν βράσετε μέσα νερό στο οποίο έχετε προσθέσει 3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα. Επίσης, μπορείτε να βράσετε σόδα και ξίδι ή νερό και ζάχαρη ή να ρίξετε άσπρο αρετσίνωτο κρασί και να το αφήσετε το να πάρει λίγες βράσεις σε χαμηλή φωτιά.

Θερμός που μυρίζει
Το θερμός θα ξεμυρίσει αν βάλετε διάλυμα νερού και σόδας ή διάλυμα νερού και ζάχαρης το ανακινήσετε και το αφήσετε με το διάλυμα όλο το βράδυ. Στην συνέχεια το πλένετε κανονικά.

Εστίες κουζίνας
Για να καθαρίσουν μπορείτε να τις περάσετε με λίγο λάδι όσο είναι ακόμα ζεστές.Για να καθαρίσουν μπορείτε να τις περάσετε με λίγο λάδι όσο είναι ακόμα ζεστές.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...