Πώς σχολιάζει το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής τις προσφυγές στο ΣτΕ

Πώς σχολιάζει το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής τις προσφυγές στο ΣτΕ

Την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο υπογραμμίζουν πηγές  του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σχολιάζοντας την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR στο ΣτΕ για τις τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι:
•    Οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών επέλεξαν να προσφύγουν κατά μίας ομόφωνης απόφασης του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης.
•    Το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία και, άρα, απηχεί τις επιλογές όλου του πολιτικού φάσματος και, βεβαίως, όχι μόνο της Κυβέρνησης,
•    H ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά και το ίδιο το ΣτΕ, έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα.
«Η αρμοδιότητα για την αδειοδότηση ανήκει στο ΕΣΡ» σημειώνουν.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/303942-Pos-scholiazei-to-Yp-PSephiakes-Politikes-tis-prosphyges-sto-StE ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...