Π.Ρήγας: Η διαπραγμάτευση θα κλείσει – Πλέον έχουμε συμμάχους

RIGAS2_575_355«Η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους στη μάχη που δίνει για την αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση είναι υποχρεωτικό να κλείσει και θα κλείσει».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί, έχουν επιτευχθεί οι στόχοι οι οποίοι είχαν μπει με τη συμφωνία του Αυγούστου, άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί». Επισήμανε δε την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, και με την προσφυγική κρίση αλλά και με την πιθανότητα του Brexit, να κλείσει η αξιολόγηση. Προσέθεσε ότι «υπάρχουν φωνές και από την πλευρά των θεσμικών παραγόντων της Ευρώπης όπως του κ. Γιούνκερ και του κ. Ντάισελμπλουμ που δείχνουν πως κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι», και συμπλήρωσε πως, αν δεν γίνει αντιληπτό το μέγεθος των προβλημάτων, η Ευρώπη διολισθαίνει προς αποσύνθεση.

Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι έπρεπε μέσα στα όρια που είχε η κυβέρνηση από τη συμφωνία και με ένα ασφαλιστικό καταστραμμένο, «να αναμορφώσουμε δομικά όλο το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να έχει προοπτική και να είναι βιώσιμο». Υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις». Ειδικότερα ανέφερε: «Το σύνολο επικουρικών και κύριων συντάξεων προστατεύονται απόλυτα μέχρι τα 1.300 ευρώ. Με τη νέα δομή του ασφαλιστικού συστήματος κατοχυρώνεται η εθνική σύνταξη η οποία είναι στα 384 ευρώ. Σε αυτή προστίθεται πάντα το αναλογικό κομμάτι της σύνταξης. Το ΕΚΑΣ θα καταργείτο με ό,τι είχαν συμφωνήσει η ΝΔ και με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα εξαϋλώνονταν και οι επικουρικές. Με κάτω από 15 χρόνια θα υπάρχει το κοινωνικό επίδομα που θα είναι 360 ευρώ».

Είπε ακόμη ότι το 2015-2017 τα μέτρα που θα έφερναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν 7,7 δισ. ενώ με την ισχύουσα συμφωνία για το 2016-2018 τα μέτρα είναι 5,4 δισ.
Τόνισε ότι «θέμα εκλογών και δημοψηφίσματος δεν υπάρχει» και προσέθεσε πως «όσοι ονειρεύονται εκλογές να αποφασίσουν αν θα είναι με την κοινωνική προσπάθεια ή αν θα είναι με το ΔΝΤ». Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ελληνική οικονομία θα είναι με θετική εξέλιξη το επόμενο διάστημα, θα κλείσει η αξιολόγηση και κυρίως αυτό που κάνουμε όλη αυτή την περίοδο είναι να ξεπλένουμε ό,τι είχε γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

The post Π.Ρήγας: Η διαπραγμάτευση θα κλείσει – Πλέον έχουμε συμμάχους appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...