Π.Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και ούτε πρόκειται να αποκτήσει καμία σχέση με συμφέροντα

rigasΣτόχος μας είναι η δημιουργία ενός αριστερού προοδευτικού πόλου, αναφέρει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Κυρίαρχο ζήτημα και μία από τις βασικότερες αγωνίες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να είναι στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να διαμορφώνει και να υλοποιεί αριστερές πολιτικές -δεδομένης της δύσκολης συμφωνίας που έχει γίνει- οι οποίες να έχουν απτό αριστερό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών, αναφέρει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους προβληματισμούς των μελών του κόμματος στον προσυνεδριακό διάλογο.

Ο Πάνος Ρήγας, μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής αναφέρθηκε και στα θέματα της διαπλοκής επισημαίνοντας πως ήταν πάρα πολύ δύσκολη η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες για να αρχίσει να σπάει η διαπλοκή και να τηρηθεί επιτέλους η νομιμότητα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι καθαρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε, δεν έχει και ούτε πρόκειται να αποκτήσει καμία σχέση με συμφέροντα επιχειρηματικά ή μιντιακά.

Για τις ευρύτερες συμμαχίες ανέφερε πως «ο στόχος μας είναι, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, η δημιουργία ενός αριστερού προοδευτικού πόλου. Σε αυτόν τον πόλο θα πρέπει να συμμετέχουν κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, κινήματα, πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμοί, έστω κι αν βλέπουν κριτικά την πολιτική μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Έως τώρα, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν μπορούν να αποφύγουν την πορεία που έχουν τα τελευταία χρόνια και είναι συνδεδεμένα με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ».

Ο κ. Ρήγας τάχθηκε υπέρ ενός ισχυρού κόμματος της Αριστεράς υπογραμμίζοντας πως «αυτή την ώρα αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι αν θέλουμε ισχυρό κόμμα ή όχι. Γιατί το κόμμα θα είναι πάντα ο πυλώνας. Την κυβέρνηση δεν θα την έχεις πάντα. Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα είναι αυτό που θα στηρίξει την κυβέρνηση με προγραμματικές θέσεις και θα διατηρήσει την επαφή με την κοινωνία. Ένα ισχυρό κόμμα λοιπόν της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι το σχέδιο που υπηρετώ. Σ’ αυτό το σχέδιο είμαι φανατικά μέσα».

Κάνοντας έναν απολογισμό για την κομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο, το στέλεχος της Κουμουνδούρου ανέφερε πως «το κόμμα αυτή την περίοδο, με τις αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες υπήρξαν και λόγω της διάσπασης αλλά και λόγω των αναγκών που προέκυψαν από τη δύσκολη συμφωνία την οποία κάναμε, κατάφερε -κι είναι προς τιμή όλων των μελών και στελεχών του- να διαμορφώσει και να ολοκληρώσει την οργανωτική του ανασυγκρότηση.

The post Π.Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και ούτε πρόκειται να αποκτήσει καμία σχέση με συμφέροντα appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...