Π. Ρήγας: Ο Σαμαράς έχει την τεράστια ευθύνη για τη μη επίλυση του ζητήματος της ΠΓΔΜ

Π. Ρήγας: Ο Σαμαράς έχει την τεράστια ευθύνη για τη μη επίλυση του ζητήματος της ΠΓΔΜ

1

“Υπάρχουν εκατέρωθεν δυνατότητες για την εξεύρεση λύσης και την επίτευξη μιας ολιστικής συμφωνίας, η οποία θα δίνει το δικαίωμα και στις δύο χώρες για συνανάπτυξη προς συμφέρον και των δύο λαών.” Στην παραπάνω εκτίμηση προχώρησε σήμερα το πρωί ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105.5. Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως η αυριανή συνάντηση Κοτζιά-Δημητρόφ στην Οχρίδα θα είναι μια καλή ευκαιρία, προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται τα πράγματα από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Ερωτώμενος σχετικά με το σενάριο η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μια πιθανή συμφωνία ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ο Πάνος Ρήγας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. “Όταν έρθει η στιγμή θα κριθούν όλα και όλοι μέσα στη Βουλή”, ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως όλα τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και το ΚΚΕ, θα κληθούν να πάρουν έμπρακτα θέση πάνω στο ζήτημα και εκεί θα φανεί ποιοι πραγματικά έχουν μια σταθερή αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα εθνικά ζητήματα.

Κληθείς να σχολιάσει την επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας, με αφορμή και το ονοματολογικό ζήτημα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο Α. Σαμαράς φέρει την τεράστια ευθύνη για τη μη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. “Είναι εγκλωβισμένος σε μια εθνικιστική, ακροδεξιάς προσέγγισης αντίληψη, […] ακολουθεί τη συγκεκριμένη στρατηγική από την εποχή της ΠΟΛΑΝ και ταλαιπωρεί τη χώρα”, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328219-P-Regas-O-Samaras-echei-ten-terastia-eythyne-gia-te-me-epilyse-toy-zetematos-tes-PGDM ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...