Π.Σκουρλέτης: Καθοριστικός «παίκτης» στο χώρο της ενέργειας η Ελλάδα λόγω φυσικού αερίου

%ce%bd%cf%89O υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και της ΔΕΠΑ, στην 81η ΔΕΘ, τόνισε πως η Ελλάδα καθίσταται καθοριστικός παράγοντας στη διεθνή ενεργειακή αγορά μέσω των αγωγών φυσικού αερίου που θα διέλθουν από τη χώρα.

Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, έναντι των άλλων χωρών, καθώς – όπως είπε – εκτός από τη πλεονεκτήματα από τη χρήση φυσικού αερίου από τους χιλιάδες καταναλωτές αστικών κέντρων (χαμηλή τιμή, “καθαρή” μορφή ενέργειας, κ.α.) η χώρα διαθέτει και το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης.

«Είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές συγκυρίες που θα μετατρέψουν τη χώρα σε καθοριστικό “παίκτη” στο χώρο της ενέργειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν τον κ. Σκουρλέτη για τους στρατηγικούς στόχους του ομίλου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε και το περίπτερο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην 81η ΔΕΘ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων του περιπτέρου ΕΠΑ και ΔΕΠΑ , δημιουργήθηκε μικροένταση, όταν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Κυρίζογλου, που παρευρισκόταν στην εκδήλωση, με παρέμβασή του είπε ότι οι δύο εταιρίες του ομίλου θα πρέπει να έχουν έδρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στελέχη του ομίλου αντέδρασαν, λέγοντας στον κ. Κυρίζογλου ότι μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του άλλη χρονική στιγμή και σε άλλο χώρο, ενώ με παρέμβαση του κ. Σκουρλέτη η ένταση εκτονώθηκε.

The post Π.Σκουρλέτης: Καθοριστικός «παίκτης» στο χώρο της ενέργειας η Ελλάδα λόγω φυσικού αερίου appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...