Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση»

Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση»

Τις προσδοκίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μειώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στους «Financial Times».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση», αποσαφηνίζει ο πρόεδρος του ESM.

O Ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτει ότι το ζήτημα του χρέους δεν συνιστά αναγκαία συνθήκη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η Ελλάδα έχει ήδη επωφεληθεί από τους γενναιόδωρους όρους των δανείων, τους οποίους χαρακτηρίζει ως τους «πλέον ευνοϊκούς στην παγκόσμια ιστορία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει ονομαστικό κούρεμα», προσθέτει ο επικεφαλής του ESM.

«Το ελληνικό χρέος πρέπει να υπολογίζεται βάσει των όσων πληρώνει η Ελλάδα κάθε χρόνο και όχι βάσει του συνολικού ύψους. Άρα, συνεχίζει, δεν υπάρχει ανάγκη διαγραφής μέρους του δημόσιου χρέους», συμπληρώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σχετικά με την πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Κλάους Ρέγκλιγνκ διευκρινίζει ότι η Ουάσιγκτον πιέζει για μακρά επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, με ταυτόχρονο περίοδο χάριτος, κατά τη διάρκεια της οποίας η Αθήνα δεν θα καταβάλλει τόκους.

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, καθιστά σαφές ότι σε αντίθεση με τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρη εντολή εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...