Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος

Τετάρτη 22/06/2016 – 11:28Κλάους ΡέγκλινγκΗ Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Economist, το οποίο διοργανώνεται στην Aθήνα.
«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ αποτελεί αναγνώριση ότι η Ελλάδα κάνει πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης πήρε περισσότερο από το αναμενόμενο – εννέα αντί για τρεις μήνες.
Χαιρετίζοντας την «σκληρή δουλειά» της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο επικεφαλής του ESM έκανε ειδική μνεία στο συνταξιοδοτικό και εξήρε την πρόοδο στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.
«Πρέπει να γίνουν πολλά τα επόμενα δύο χρόνια, όπως η μεταρρύθμιση στο εργασιακό δίκαιο» πρόσθεσε με νόημα. Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» και επικαλέστηκε ως παράδειγμα τον ΟΛΠ και τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Σχετικά με το χρέος, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν, η Ευρωζώνη επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα με περισσότερα μέτρα για το χρέος».
Το γεγονός – συμπλήρωσε – ότι η Ευρώπη δεν εφαρμόζει εμπροσθοβαρώς τις παρεμβάσεις για το χρέος, δεν είναι επειδή διστάζει να δώσει ανάσα στην Ελλάδα, αλλά το αντίθετο. «Αποτελεί σημάδι ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα με τα χρόνια» συνέχισε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...